Pain Perdu
Pain Perdu jest Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 462 kalorie. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 45 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka brandy, chleb, zmielony cynamon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pain Perdu, Pain Perdu, oraz Pain Perdu.
Instrukcje
Mleko zagotować w małym rondlu.
Zdjąć z ognia. Wymieszać w 1/2 szklanki cukru i brandy.
Umieścić kromki chleba w jednej warstwie w 15 - x 10-x 1-calowy patelni jellyroll.
Wlać mieszaninę mleka na chleb i odstawić 10 minut.
Ubić żółtka, aż będą gęste i cytrynowe.
Dodaj 2 łyżki cukru i skórkę cytryny, dobrze ubijając. Białka ubijać (w temperaturze pokojowej) do uzyskania miękkich pików. Stopniowo dodawać 2 łyżki cukru, ubijając aż powstaną sztywne szczyty. Złóż do mieszaniny żółtka.
Rozprowadzić mieszaninę jaj równomiernie na chlebie; odstawić 30 minut.
Roztopić 2 łyżki masła i 1 łyżka smalcu na dużej patelni na średnim ogniu. Kromki chleba podnosić, jeden po drugim, szpatułką i umieścić w gorącej mieszaninie z masłem. Gotować 2 do 3 na raz, aż złoty kolor będzie brązowy, obracając raz.
Wyjąć na talerz i ogrzać. Powtórz procedurę z pozostałymi kromkami chleba, dodając masło i smalec w razie potrzeby.
Połączyć pozostałe 1/4 szklanki cukru i cynamonu; posypać kromki chleba.