Paillard Z Kurczaka
Przepis Paillard z kurczaka można zrobić w około 20 minut. To danie główne ma 455 kalorii, 49g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Za 2,88 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga mąki, worka, tymianku i pietruszki o płaskich liściach. 4 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 72%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy obejmują Paillard Z Kurczaka, Grillowany Paillard Z Kurczaka, oraz Paillard z kurczaka z cytryną i ziołami.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej dużą patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu. Ułóż kurczaka w płytkim naczyniu do pieczenia i skrop mięso oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, aby po prostu posmarować kurczaka, łącznie około 1 1/2 łyżki stołowej.
Połącz posiekane zioła i skórkę z cytryny i posyp kurczaka. Dopraw kurczaka solą i pieprzem. Rękami natrzyj kurczaka i równomiernie posmaruj ziołami i przyprawami. Umyj ręce gorącą wodą z mydłem. Za pomocą szczypiec przenieś kurczaka w jednej warstwie na gorącą patelnię i gotuj kotlety z kurczaka 3 lub 4 minuty z każdej strony. Ugotowanego kurczaka przykryj luźno folią, aby się ogrzał i powtórz z pozostałymi kotletami.
Wróć patelnię do ognia i dodaj masło. Gdy masło się rozpuści, dodaj mąkę do masła i gotuj, mieszając trzepaczką, minutę lub 2, aby uzyskać lekką zasmażkę.
Ubij w bulionie z kurczaka. Gdy bulion zgęstnieje, aby po prostu pokryć grzbiet łyżki, zdejmij patelnię z ognia i wyłącz palnik.
Wrzuć sałatę z sokiem z cytryny i grubą solą.
Skrop 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia wokół miski i ponownie wrzuć warzywa.
Aby podać, przykryj spód talerza ciepłym sosem. Na wierzch z małym stosem sałaty i 2 kotletami z kurczaka.
* posyp trochę wody czterema średniej wielkości zamykanymi torebkami do przechowywania żywności, umieść 1 pierś z kurczaka w każdej torbie i zamknij ją wypychając nadmiar powietrza. Używając DNA ciężkiego garnka lub patelni, ubij każdą pierś, aż będzie płaska, ale nie tak bardzo, aby chciała wyskoczyć z torby.
Połóż je płasko w zamrażarce. Następnym razem, gdy masz atak głodu, wyjmij przygotowany piallard z kurczaka z zamrażarki umieszczonej w dużej misce w zlewie. Włącz zimną wodę nad miską w powolnej parze, będziesz zaskoczony, jak szybko się rozmrażają. Po rozmrożeniu wyjmij worki z wody, osusz je i nożem lub nożyczkami rozetnij 2 łączące strony torby i są gotowe do przygotowania zgodnie ze wskazówkami przepisu.