Paella z skorupiaków z Fregolą

Paella z skorupiaków z Fregolą
Paella skorupiaków z Fregolan jest bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na 8,16 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 801 kalorii. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Niewiele osób lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, Żabnica, cebula, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Paella ze skorupiaków (Paella de Marisco) z Hiszpanii, Patelnia Paella Mixta (Paella z owocami morza i mięsem), oraz Paellan-Paellan entre-autres.

Instrukcje

1
W średnim rondlu, doprowadzić wywar rybny na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado RybStado Ryb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Przełożyć 1 szklankę gorącego płynu do gotowania do miarki i pokruszyć w szafran.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
3
Dodać fasolę fava do pozostałego wywaru i gotować na umiarkowanym ogniu, aż jasnozielony, o 1 minutę. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś favas na talerz. Wycisnąć fasolę z ich twardej zewnętrznej skóry. Przykryj pozostały zapas; utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Dodać posiekaną cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Dodać fregolę i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, często mieszając, aż będzie dobrze pokryty olejem, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
FregulaFregula
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
7
Dodać małże, małże i 1 szklankę gorącego wywaru i stale mieszać, aż Skorupiaki zaczną się otwierać, około 4 minut; wyrzucić wszelkie małże lub małże, które się nie otwierają.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkorupiakiSkorupiaki
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
8
Dodać sherry i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 3 protokół. Wymieszaj fasolę fava, pokrojoną czerwoną i zieloną paprykę, pomidory śliwkowe, suszone pomidory, tymianek, liście laurowe i rozmaryn.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Suszone Pomidory Ze SłoikaSuszone Pomidory Ze Słoika
Pomidor śliwkowyPomidor śliwkowy
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Fasola FavaFasola Fava
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
9
Do fregoli dodać pozostałe 2 szklanki gorącego wywaru rybnego i szafranowy wywar. Obniżyć ciepło do umiarkowanego i gotować, mieszając często, aż fregola jest po prostu przetargu, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
FregulaFregula
SzafranSzafran
10
Dodaj krewetki, kalmary i Żabnica do fregola i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając kilka razy, aż owoce morza jest po prostu gotowane przez, o 5 protokół. Wyrzucić liście laurowe, gałązki tymianku i rozmarynu. Koperek wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
ŻabnicaŻabnica
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
FregulaFregula
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
11
Paellę podawać natychmiast w płytkich miseczkach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia59
Magazyn