Paella z skorupiaków z Fregolą

Paella z skorupiaków z Fregolą
Paella skorupiaków z Fregolan jest bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na 8,16 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 801 kalorii. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Niewiele osób lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, Żabnica, cebula, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Paella ze skorupiaków (Paella de Marisco) z Hiszpanii, Patelnia Paella Mixta (Paella z owocami morza i mięsem), oraz Paellan-Paellan entre-autres.

Instrukcje

1
W średnim rondlu, doprowadzić wywar rybny na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado RybStado Ryb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Przełożyć 1 szklankę gorącego płynu do gotowania do miarki i pokruszyć w szafran.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
3
Dodać fasolę fava do pozostałego wywaru i gotować na umiarkowanym ogniu, aż jasnozielony, o 1 minutę. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś favas na talerz. Wycisnąć fasolę z ich twardej zewnętrznej skóry. Przykryj pozostały zapas; utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodać posiekaną cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Dodać fregolę i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, często mieszając, aż będzie dobrze pokryty olejem, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
FregulaFregula
Cienki-Cienki-
7
Dodać małże, małże i 1 szklankę gorącego wywaru i stale mieszać, aż Skorupiaki zaczną się otwierać, około 4 minut; wyrzucić wszelkie małże lub małże, które się nie otwierają.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkorupiakiSkorupiaki
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
8
Dodać sherry i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 3 protokół. Wymieszaj fasolę fava, pokrojoną czerwoną i zieloną paprykę, pomidory śliwkowe, suszone pomidory, tymianek, liście laurowe i rozmaryn.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Suszone Pomidory Ze SłoikaSuszone Pomidory Ze Słoika
Pomidor śliwkowyPomidor śliwkowy
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Fasola FavaFasola Fava
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
9
Do fregoli dodać pozostałe 2 szklanki gorącego wywaru rybnego i szafranowy wywar. Obniżyć ciepło do umiarkowanego i gotować, mieszając często, aż fregola jest po prostu przetargu, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
FregulaFregula
SzafranSzafran
10
Dodaj krewetki, kalmary i Żabnica do fregola i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając kilka razy, aż owoce morza jest po prostu gotowane przez, o 5 protokół. Wyrzucić liście laurowe, gałązki tymianku i rozmarynu. Koperek wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
ŻabnicaŻabnica
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
FregulaFregula
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
11
Paellę podawać natychmiast w płytkich miseczkach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia59
Magazyn