Paella Valencia

Paella Valencia
Przepis Paella Valencia może zaspokoić Europejskie pragnienie w mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Na 8,44 zł / porcja, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 65g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 1208 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz udo z kurczaka, wodę, szafran i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Paella Valencia, dla Valencia Vin D ' Orange, oraz Twarożek Pomarańczowy Walencki.

Instrukcje

1
Aby Paella Valencia: Rozgrzej piekarnik do 475 stopni F. na zimnej patelni saute, dodaj olej, małże, chorizo i kurczaka. Przykryć i umieścić na dużym ogniu, aż małże pop, dodać czosnek, pozostałe owoce morza i warzywa. Deglaze z białym winem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Starty Ser Jack, PodzielonyStarty Ser Jack, Podzielony
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Cienki-Cienki-
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać ryż i bazę paella, doprowadzić do wrzenia i umieścić w nagrzanym piekarniku na 15 do 17 minut gotować i zmniejszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1
Masło rozgrzać w rondlu na średnim ogniu. Gdy jasnobrązowy i spieniony dodać cebulę i saute aż przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodać ryż, liść laurowy i cytrynę i gotować, stale mieszając przez 5 minut do koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Groszek Goya®Groszek Goya®
3
Dodać sól i białe wino, doprowadzić do wrzenia i nadal mieszać. Stopniowo dodawać wodę, 1 szklankę na raz, mieszając, aż ryż uzyska kremową owsiankę, ale bardzo "al dente" konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Płatki Na GorącoPłatki Na Gorąco
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
1
Rozgrzać olej w garnku, kiedy tylko palić, dodać czosnek i imbir. Lekko tostować, dodać cebulę i gotować przez 15 minut, aż będzie przezroczysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodać szafran i paprykę i gotować 5 minut więcej, dodać wino, pomidory i sok, sól, pieczona papryka i bulion. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu i gotować 30 minut, sezon i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
SzafranSzafran
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)

Składniki

454papryka habaneroRyż ArborioRyż Arborio1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki283papryka habanerobłękitek lub makrelabłękitek lub makrela113papryka habaneroBarwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)Barwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)340papryka habanerokalmarykalmary227papryka habanerochorizo z grillachorizo z grilla18Ziemniaki Yukon Gold, umyte i pokrojone w średnią kostkęZiemniaki Yukon Gold, umyte i pokrojone w średnią kostkę283papryka habaneropołowa rozmiaru 41 wstępnie obgotowana i krewetkipołowa rozmiaru 41 wstępnie obgotowana i krewetki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwestado rybstado ryb1porcja startego parmezanuczosnek mielonyczosnek mielony3warzywo (np. szpinak)sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoimbir mielonyimbir mielony57papryka habaneroolej z pestek winogronolej z pestek winogron2Spód: okruszki z herbatników grahamolej z pestek winogronolej z pestek winogron1strip1emon zest1emon zest24pudełko suszonego spaghettipudełko suszonego spaghetti2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweCebula hiszpańska, drobno pokrojona w kostkęCebula hiszpańska, drobno pokrojona w kostkę2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweCebula hiszpańska, cienko pokrojonaCebula hiszpańska, cienko pokrojona1porcja startego parmezanuuncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody170papryka habanero3 słoiki (po 4 uncje każdy) pokrojone w kostkę pimientos, odsączone3 słoiki (po 4 uncje każdy) pokrojone w kostkę pimientos, odsączone1pieczona czerwona papryka, juliennepieczona czerwona papryka, julienne2pieczona czerwona paprykapieczona czerwona papryka1porcja startego parmezanuszafranszafran1porcja startego parmezanu1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala6trochę posiekanej cukiniiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz227papryka habanero1 mała cukinia, nieobrana i posiekana1 mała cukinia, nieobrana i posiekana1012 count) shrimp12 count) shrimp283papryka habaneroudo z kurczaka, bez kości i bez skóryudo z kurczaka, bez kości i bez skóry6trochę posiekanej cukiniiWody, ilość waha sięWody, ilość waha się2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)227papryka habaneropiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)170papryka habaneropomidory całe obrane, w sokupomidory całe obrane, w soku
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia34
Magazyn