Paczka-gotowany łosoś z majonezem herby

Paczka-gotowany łosoś z majonezem herby
Jeśli masz mniej więcej 2 godziny do spędzenia w kuchni, łosoś gotowany z majonezem herby może być znakomitym bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 493 kalorie. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga łososia, ogórka, octu winnego i ziół. 83 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Łosoś gotowany w folii z majonezem herby, Gotowany Łosoś Z Cytrynowym Majonezem, oraz Łosoś gotowany na zimno z majonezem ziołowym.

Instrukcje

1
Filety z łososia muszą być bez skóry i bez kości, więc jeśli nie możesz dostać sprzedawcę ryb, aby to zrobić, będziesz musiał zrobić to sam: aby usunąć kości Szpilki, pociągnij ręką po stronie ciała filetów i użyj pincety lub szczypiec, aby wyciągnąć wszelkie kości, które napotkasz. Następnie, aby usunąć skórę, będziesz potrzebować bardzo ostrego noża, najlepiej noża do filetowania. Weź każdy filet po kolei i umieść stronę skóry w dół na desce z najwęższym końcem skierowanym do ciebie. Wsuń nóż między skórę a ciało od końca ogona i poruszaj nożem, aby poluzować i odciągnąć skórę. Mocno chwyć rozluźnioną skórę ogona i, pracując z dala od siebie, przeciąć wzdłuż długości ryby, przesuwając nóż z boku na bok. Trzymaj ostrze noża tak płasko i blisko skóry, jak to możliwe, aby nie pozostawić żadnego mięsa na skórze. Powtórz z drugim filetem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Weź bardzo duży arkusz bardzo szerokiej folii (folia z indyka działa dobrze) i lekko posmaruj oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
4
Na folię ułożyć filet z łososia, rozsypać pokrojone w plasterki cytryny, koperek i połowę kopru włoskiego i obficie doprawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
5
Drugi filet z łososia ułożyć na wierzchu. Doprawić i skropić winem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Na wierzchu drugi arkusz natłuszczonej folii i złóż brzegi, aby zamknąć łososia w paczce. Spraw, aby paczka była dość luźna, aby było miejsce na parę. Wyłożyć na dużą blachę do pieczenia i gotować przez 1 godz. następnie wyjąć i pozostawić na 10 min w folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
7
Podczas gdy łosoś gotuje, zrobić majonez.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
8
Umieścić żółtka i musztardę w średniej misce, dodając szczyptę soli, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Wlej olej do dzbanka, ponieważ będziesz potrzebował kontrolowanego stałego strumienia. Krótko ubij jajka i zacznij mżeć na oleju bardzo powoli, zaczynając od kilku kapieli na raz podczas ciągłego ubijania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
10
Kontynuuj dodawanie oleju. Kiedy majonez zacznie się łączyć, można dodać olej nieco szybciej. Kontynuuj, aż cały olej zostanie dodany. Jeśli majonez w którymś momencie się zsiadnie, można go uratować, rozbijając kolejne żółtko do czystej miski i ubijając zsiadły majonez do świeżego jajka. Kontynuuj to, a następnie dodaj pozostały olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Kiedy twój majonez jest, powoli mieszać w occie i tyle soku z cytryny do smaku dodać więcej, jeśli lubisz to dość cytrynowy. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać z posiekanymi ziołami. Przechowywać schłodzone, aż łosoś będzie gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
12
Ogórek wymieszać z odrobiną koperku i resztą kopru włoskiego. Gdy łosoś spocznie, rozetnij folię i użyj dwóch plastrów ryby, aby ostrożnie przenieść rybę na długi talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
13
Posypać koperkiem i udekorować policzkami cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
14
Podawać z majonezem herby i sałatką ogórkową.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Od A do Z Chardonnay
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia19
Magazyn