Pączki malinowe z sosem waniliowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 845 kalorii, 7G białka, oraz 70 g tłuszczu na porcję. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Ten przepis jest lubiany przez 109 smakoszy i kucharzy. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, dżem malinowy, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Malinowe Beignety z sosem waniliowym, Pączki Mindi i łatwy sos malinowy, oraz Jaśminowe Risotto sajgonki z sosem waniliowym.
Instrukcje
1
Wlać ciepłą wodę do średniej miski. Zakres temperatur dla "ciepłej" wody jest tam, gdzie suche drożdże lubią budzić się z drzemki w tych małych kopertach z tyłu szafki. (Kiedy uruchamiasz wodę z kranu, chodzi o to, gdzie woda zaczyna czuć się po prostu gorąca w dotyku; jeśli jest tak gorąca, że musisz odciągnąć rękę, posunąłeś się o wiele za daleko.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Soli Do Zagotowania Wody
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Drożdże ubić i odstawić do rozpuszczenia w wodzie. Po 10 minutach powinieneś zobaczyć kilka małych pęcherzyków na powierzchni. (Jeśli w ogóle nic nie ma, zacznij od świeższych drożdży.) Wymieszać mąkę uniwersalną, przykryć folią i odstawić w ciepłe miejsce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Tymczasem w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie wiosła, ubij masło i cukier na średniej prędkości, aż będą puszyste i lekkie, od 8 do 10 minut. Nie skąpić i spieszyć się tym razem. Zeskrobać po bokach miski podczas mieszania. Z mikserem na niskiej prędkości, dodać jajka, jeden po drugim, uważając, że każdy z nich jest dokładnie zintegrowany przed dodaniem następnego. Gdy mieszanka jest gładka, dodać wanilię i sól. Zeskrobać boki miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe Necco
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej Soli
Cukierki Peachie-o
4
Dodać mąkę chlebową i wymieszać na małej prędkości, aż w pełni włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Chlebowa
5
Dodać mieszaninę drożdży i ponownie wymieszać, aż do dokładnego włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
6
Przenieść ciasto do nasmarowanej miski, przykryć plastikiem i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż ciasto podwoi się w objętości, około 1 godziny 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
7
Pączki rozwałkować i pokroić: lekko posmarować chłodną powierzchnię i posypać ciasto równą warstwą mąki. Użyj wałka do ciasta, aby rozwałkować ciasto do grubości około 1 cala.
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
8
Rund ciasta pokroić 2-calową okrągłą foremką do ciastek. Nie możesz przerzucać resztek (choć możesz je usmażyć tak, jak jest i pożreć w kuchni), więc pokrój pączki bardzo blisko siebie, aby zmaksymalizować wydajność.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki O Smaku Arbuza
9
Umieścić pączki, pozostawiając miejsce między nimi, aby rosły, na mące do pieczenia odpocząć w ciepłym miejscu na 20 do 30 minut. Jeśli czekać dłużej niż to, aby je smażyć i stają się dość nadęty, przykryć je plastikiem i przechowywać w lodówce, aż będziesz gotowy. Pozostawienie ich w ciepłym miejscu na zbyt długo może spowodować nadmierną izolację i uzyskanie zbyt yeasty (i nieco kwaśny) pączka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
10
Pączki smażyć: w garnku o średnim, głębokim, grubym dnie (lub deepfryerze) rozgrzać olej rzepakowy do 350ºF. Monitoruj temperaturę oleju za pomocą termometru.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
11
Upuść złom pączka w oleju, aby upewnić się, że jest gorący. Powinien natychmiast pęknąć. Gotować na złoty kolor z obu stron, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
12
Wyjmij go z oleju łyżką szczelinową i ustaw na ręczniku kuchennym, aby osuszyć. Pozostałe pączki smażyć partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
13
Napełnij pączki: dżemem napełnij torebkę z ciastem wyposażoną w małą gładką końcówkę (lub plastikową torebkę na suwak z odciętym rogiem). Przebij otwór z boku każdego pączka końcówką (lub małą łyżeczką) i tryśnij dżemem do środka. Jeszcze ciepłe, rolki w cukrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki Cytrynowej
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Dżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
Do sosu zanurzeniowego: zaparz mleko. W rondlu połącz fasolę waniliową i mleko z solą. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, a następnie zmniejszyć ogień tak, że mleko simmers. Gotować przez 2 minuty, a następnie odstawić patelnię na strome przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do Zanurzania
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
16
Start sos: w misce miksera stojącego wyposażonego w nasadkę trzepaczki połączyć żółtka z cukrem. Ubijać na średniej prędkości, aż jaja będą bladożółte, około 5 minut. Odcedzić mleko, naciskając, aby wydobyć maksimum z ziaren wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
W międzyczasie przygotuj lodową kąpiel: napełnij dużą miskę do połowy kostkami lodu i dodaj zimną wodę. Ustaw kolejną mniejszą miskę do kąpieli lodowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
18
Gotować sos: z maszynką na małej prędkości, wlać połowę ciepłego mleka do żółtek i dobrze zmiksować. Odstawić mieszaninę żółtka do rondla wraz z pozostałym mlekiem i gotować na średnim ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż sos pokryje tylną część łyżki, 5 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, Podzielone
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
19
Wlać sos do pustej miski ustawionej w łaźni lodowej, aby przyspieszyć proces chłodzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
20
Podawać natychmiast lub przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do służyć lub przez okres do 3 dni.