Owocowa Ropucha w dziurze z Nutellą®
Owocowa Ropucha w dziurze z Nutellą® może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 56 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 310 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka mleka, Nutelli, mielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 28%. Podobne przepisy to Ropucha W Dziurze, Ropucha w dziurze, oraz Ropucha W Dziurze.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Pokryj 8-calową (20 cm) kwadratową patelnię na ciasto w sprayu do gotowania.
Żółtka i białka oddzielić do dużych misek do mieszania. Ubij białka na średniej prędkości, aż będą spienione. Ubijaj powoli w cukrze, aż utworzą się miękkie, błyszczące szczyty.
Żółtka, mleko i wanilia ubić, aż będą dobrze połączone.
Dodaj mąkę i cynamon na raz; mieszaj, aż się połączysz. Powoli złóż połowę mieszaniny białek jaj; złóż pozostałe białka, uważając, aby nie przesadzić i stracić objętość. Połowę owoców ułożyć na przygotowanej patelni.
Rozłóż ciasto na owocach i wierzch z pozostałymi owocami.
Piec przez 25 minut lub do góry sprężyny z powrotem, gdy lekko dotknięte.
Ostudzić na stojaku przez 5 do 8 minut. Aby podawać, łyżka ciepła na talerze i top z 1 łyżką stołową (15 ml) dollop NUTELLA®.