Ouzo-pachnące migdałami, jogurtem i oliwą z oliwek ciasto
Pachnące Ouzo migdały, jogurt i oliwa z oliwek ciasto może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.32 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 450 kalorii, 12g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką cukier, jajka, ouzo i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ciasto Oliwkowe O Zapachu Pomarańczy, Białe ciasto o zapachu migdałów, oraz Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Pędzel Dwie metalowe Patelnie 8 1/2 x 4 1/2 x 2 1/2 cala z oliwą z oliwek. Dno patelni wyłożyć papierem do pergaminu; pergamin pędzlem z oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Patelnia Bochenkowa
3
Rozprowadzić 1 1/2 szklanki migdałów na blasze do pieczenia; tosty w piekarniku 10 protokół. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały
Chleb Orzechowo-rodzynkowy
Tosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
4
Przenieść do procesora i grubo zmielić (niektóre małe kawałki migdałów powinny pozostać); odstawić. Drobno posiekać 1/2 szklanki prażonych migdałów w procesorze. Gotować ouzo w małym rondlu, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 2 protokół. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały
Ouzo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
5
Posypać 1 1/2 łyżki drobno posiekanych niepalonych migdałów na dnie każdej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
W dużej misce ubić mąkę, zmielony anyż, proszek do pieczenia, sól morską i zmielone prażone migdały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do Pieczenia
Anyż Gwiaździsty
Sól Morska
Migdały
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić żółtka i 1 1/2 szklanki cukru w średniej misce, aż dobrze wymieszane (mieszanina będzie wyglądać ziarniste na początku).
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Dodaj 1 szklankę jasnej oliwy z oliwek; pokonać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jasna Oliwa Z Oliwek
9
Dodać ouzo i jogurt i ubić, aż dobrze wymieszane, o 30 sekund. Stopniowo dodawać mieszaninę mąki do mieszaniny żółtka, ubijając tylko do momentu włączenia (ciasto będzie grube).
Składniki, których będziesz potrzebować
Jogurt
Mąka Uniwersalna
Ouzo
żółtko Jaja
10
Używając sucho czystych ubijaków, ubij białka w dużej misce, aż będą sztywne, ale nie suche. Złóż 1/3 białek do ciasta, aby rozjaśnić. Złóż pozostałe białka w 2 dodatkach. Podziel ciasto między przygotowanymi patelniami (około 3 1/2 szklanek na każdą).
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
11
Posypać Pozostałe drobno posiekane niepalone migdały, dzieląc równo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały
12
Posypać 1 łyżką cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
13
Piec ciasta, aż złoty brąz i tester włożony do centrów wychodzi czysty, około 1 godziny 5 minut. Fajne ciasta w patelniach na stojaku 15 minut. Obróć ciasta na stojaku i ostudzić całkowicie. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Owinąć w folię i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier