Ostrygi z jabłkiem Mignonnette
Ostrygi z jabłkiem Mignonnette to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 2 porcjami. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 50 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i podnieś szalotkę, grubo zmielony pieprz, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 42%. Podobne przepisy to Ostrygi Z Jabłkiem Mignonnette, Ostrygi z sosem Mignonnette, oraz Gotowane ostrygi z Mignonnette buraków.
Instrukcje
Połącz ostrygi i cydr jabłkowy w 2-qt. rondel i doprowadzić do wrzenia. Ostrygi parowe, przykryte, na umiarkowanie wysokim ogniu, aż po prostu się otworzą, sprawdzając od czasu do czasu po 3 minutach i przenosząc na talerz, gdy się otwierają. (Zaparuj płyn do gotowania na parze i wyrzuć nieotwarte ostrygi.) Ostrygi schłodzić, luźno przykryte, do ostygnięcia, około 30 minut.
Gdy ostrygi schładzają się, wlej do miski płyn do gotowania na parze ostryg przez sito wyłożone papierowym ręcznikiem, aby usunąć brud. Wymieszać 2 łyżki odcedzonego płynu wraz z pozostałymi składnikami i solą do smaku. Wyrzucić pozostałą naprężoną ciecz.
Usuń płaską połowę skorupy ostrygi i poluzuj ostrygę ostrym nożem. Ostrygi umieścić w zaokrąglonej połowie muszli. Układamy na talerzach i sosie łyżeczkowym na ostrygach.
Każda porcja ma około 67 kalorii i 2 gramy tłuszczu.