Ostrygi pieczone z kremem Selerowym i szynką Virginia
Ostrygi pieczone z kremem Selerowym i szynką Virginia to bezglutenowy i pierwotny przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 6G białka, 23G tłuszczu i w sumie 275 kalorii. Za $1.59 za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Tylko kilku osobom bardzo spodobał się ten hor d ' oeuvre. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka liści laurowych, pieprzu, nasion selera i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest dobre. Ostrygi pieczone z kremem Selerowym i szynką Virginia, Ostrygi Pieczone, oraz Ostrygi Pieczone są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Schowaj ostrygi i odcedź, oszczędzając Likier ostrygowy na sos i górne muszle.
W niekorozyjnym rondlu dodaj likier ostrygowy, 8 uncji ciężkiej śmietany, nasiona selera, liście laurowe, pietruszkę, skórkę z cytryny i sok. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć o 1/
Przecedzić przez drobne sito i włożyć śmietanę do rondla.
Dodaj drobno pokrojony w kostkę seler i szynkę i zagotuj.
Dodaj czarny pieprz i sprawdź, czy nie ma zasolenia, ponieważ szynka doda dużo soli do mieszanki. Jeśli jest zbyt słony, (szynki będą się różnić słonością) dodaj trochę więcej śmietany. Trzymaj się ciepło.
Odcedź korzeń selera, aw innym rondlu dodaj korzeń selera. Zalej świeżą, osoloną wodą i zagotuj. Gotuj do miękkości i odcedź. W robocie kuchennym dodaj korzeń selera, masło i pozostałą śmietanę oraz puree.
Umieść 1/2 łyżeczki puree z korzenia selera w każdej z muszli ostryg, posyp ostrygą i nałóż krem z szynki selerowej na ostrygi.
Umieść wypełnione ostrygi na dnie soli morskiej na blasze i piecz w piekarniku przez około 5 minut lub do zrumienienia i bąbelkowania.
Polecane wino: Chardonnay, Riesling, Muscadet
Chardonnay, Riesling i Muscadet to świetny wybór dla ostryg. Maślany chardonnay świetnie nadaje się do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, a muscadet to klasyczny wybór dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przypraw w swoich skorupiakach, półsuche riesling może zrównoważyć upał. Możesz spróbować Poppy Santa Lucia Highlands Chardonnay. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 16 dolarów za butelkę.
![Poppy Santa Lucia Highlands Chardonnay]()
Poppy Santa Lucia Highlands Chardonnay
Młodzieńcze nuty cytryny i wiciokrzewu nakładane są na dojrzały melon, gałkę muszkatołową i goździki. Percepcja słodyczy wywodzi się z dojrzałości owoców, leżakującej na regularnie mieszanym osadzie drożdżowym w obecności dojrzałego dębu francuskiego.