Ostrygi Pieczone Florentyna
Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 50 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 36 i kosztuje 22 centów za porcję. Jeśli masz, parmezan, pietruszka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 19%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Ostrygi Florentyna, Ostrygi Pieczone, oraz Ostrygi Pieczone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szpinak ugotować i odsączyć. Masło rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać czosnek; smażyć 1 minutę lub do miękkości. Szpinak i natkę pietruszki wymieszać, stopniowo dodawać Pernod, kolejne 4 składniki i w razie potrzeby sól.
Masę szpinakową wyjąć z ognia i dodać parmezan.
Oczyść muszle ostryg i otwórz; Odrzuć wierzchołki. Mięso poluzować, ale zostawić w dolnej skorupie. Zrób łóżko z soli kamiennej w 15-x 10-calowej patelni jellyroll i ułóż ostrygi na soli kamiennej. Ostrygi obficie polać mieszanką szpinaku.
Piec w temperaturze 450 przez 10 minut.
Alternatywna metoda gotowania: ostrygi można gotować bezpośrednio na grillu, pod przykryciem, przez 6 do 8 minut.