Ostra noga jagnięcina

Ostra noga jagnięcina
Pikantna noga jagnięcina jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 10 i kosztuje $4.31 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 385 kalorii. Ten przepis od Foodnetwork ma 6 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, ziarnistą musztardę, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Pikantny Kuskus Jagnięcy, Pikantna Marynata Jagnięca, oraz Pikantne Jagnięce Kabobs dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Cel: Ładna, różowa, soczysta noga jagnięciny ma ostateczną temperaturę około 120 stopni F. użyj płytkiej patelni do pieczenia lub blachy do pieczenia z dopasowanym stojakiem. Podnosząc jagnięcina nieco od dna patelni pozwala gorącego powietrza, aby lepiej krążyć wokół mięsa, jak gotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga JagnięcaNoga Jagnięca
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
3
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Toast przyprawy: w średniej misce, połączyć cayenne, nasiona kopru włoskiego, sucha musztarda, papryka, płatki czerwonej papryki i cynamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Przyprawy wymieszać i wylać na blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
6
Umieść tacę w piekarniku na 1 minutę, aby ogrzać przyprawy i pozwolić im lekko tostować. To obudzi ich smaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Wyjmij tacę z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Dodać pastę do pokrycia nogi jagnięciny: w małej misce, połączyć oliwę z oliwek, melasę i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga JagnięcaNoga Jagnięca
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Dodaj tosty przyprawy i wymieszać, aby utworzyć pastę. Pokryć wszystkie strony nogi pastą przyprawową. Jeśli masz czas, pozwól jagnięcinie usiąść na około godzinę i zbliżyć się do temperatury pokojowej. Alternatywnie, można marynować jagnięcinę w ten sposób przez kilka godzin (lub na noc) w lodówce przed gotowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
1
Umieść jagnięcą nogę na środku zamontowanego stojaka na patelni i umieść ją na środku piekarnika. Gotować w stanie niezakłóconym przez 30 minut. Użyj natychmiastowego odczytu termometru mięsnego i zmierz temperaturę najgrubszej części mięsa nóg. Twój termometr do mięsa powinien czytać o 85 stopniach F. gotuj przez dodatkowe 30 minut. Idealnie, najgrubsza część nogi powinna osiągnąć około 118 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Wyjmij jagnięcinę z patelni do pieczenia na płaską powierzchnię, aby odpocząć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
3
Zrobić sos: w średniej misce, ubić razem ocet i musztardę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Umieść świeże chili na płaskiej powierzchni i za pomocą małego noża pokrój je na cienkie krążki, żeberka, nasiona i wszystkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
5
Wylać trochę kapieli z dna patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
6
Umieść patelnię na palniku na kuchence. Start na małym ogniu pod patelnią, a gdy kapanie zaczynają skwierczeć, dodać musztardę, ocet i świeże chiles. Smak przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Polej jagnięcinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga JagnięcaNoga Jagnięca
8
Wyrzeźbić mięso: zacznij rzeźbić na schabowym końcu nogi; chcesz wyrzeźbić pod kątem prostym w stosunku do ziarna mięsa. Zauważ, że to mięso ma linie prawie jak kawałek drewna, wyceluj ostrze noża pod kątem prostym do ziarna i pokrój cienkie kawałki. Ułóż plastry na półmisku z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia40
Magazyn