Orzo ze smażoną szalotką
Orzo ze smażoną szalotką może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 368 kalorii, 11g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz masło, czosnek, makaron orzo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 38%, to danie nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Chińska kiełbasa smażony ryż z chrupiącą smażoną szalotką, Szpinak ze smażoną szalotką, oraz Chrupiące Szalotki Smażony Ryż.
Instrukcje
W 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić do wrzenia około 3 ćwiartek wody i 1 łyżeczki soli.
Dodać orzo i gotować, aż ledwo miękkie do gryźć, 5 do 9 protokół.
Wlać do miski i wymieszać z oliwą z oliwek. Spłucz i osusz patelnię.
Na tej samej patelni, na średnim ogniu, roztopić masło.
Dodaj szalotki i mieszać często, aż zaczną brązowieć, 3 do 4 protokół.
Dodać czosnek i orzo; dobrze wymieszać i gotować tylko, aż makaron jest ciepły, 2 do 5 protokół.
Wyjąć z ognia i wymieszać z zieloną cebulą oraz solą i pieprzem do smaku. Kopiec w misce i podawać na ciepło.