Orzech Imbir Łosoś
Łosoś Orzechowo-imbirowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatarian przepis służy 4 i kosztuje 2,83 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 24g białka, 12g tłuszczu i w sumie 227 kalorii. Mieszanka brązowego cukru, sosu sojowego, mielonego imbiru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest całkiem niezłe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kawałki Łososia W Skórce Orzecha Włoskiego Z Sosem Do Maczania Moreli I Imbiru, Ginger-y Cranberry Walnut Scones, oraz Imbir Orzech Czekolada Blondies.
Instrukcje
W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz brązowy cukier, musztardę, sos sojowy i imbir; dodaj łososia. Uszczelnij worek i obróć, aby pokryć; wstaw do lodówki na 30 minut, od czasu do czasu obracając.
Odcedź i wyrzuć marynatę.
Połóż łososia na wyłożonej folią blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Broil 4-6 w. od ognia przez 7-9 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem, posypując orzechami włoskimi w ciągu ostatnich 2 minut gotowania.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj połączyć się z Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Fess Parker Santa Rita Hills Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 4,2 na 5 gwiazdek i ceną około 29 dolarów za butelkę.
Fess Parker Santa Rita Hills Pinot Noir
Aromaty czarnej wiśni, podłogi lasu, lawendy, maliny, krakersa Grahama, płatka róży i wanilii. Smaki wiśni bing, czerwonej porzeczki, żurawiny, ziemi, kakao, minerału.