Orecchiette z brokułowym Pesto Rabe
Orecchiette z brokułami Rabe Pesto wymaga około 32 minuty od początku do końca. To danie główne ma 404 kalorie, 21g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.47 za porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 170 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz ser parmigiano-reggiano, częściowo odtłuszczony ser ricotta, makaron orecchiette i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 98%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Orecchiette z brokułowym Pesto Rabe, Orecchiette z brokułami, pikantną włoską kiełbasą i Pesto, oraz Orecchiette z brokułami Rabe (Orecchiette con Cime di Rapa).
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek dobrze osolonej wody do wrzenia. Ustaw miskę dobrze osolonej wody z lodem. Gotować brokuły rabe we wrzącej wodzie przez 1 do 2 minut, a następnie natychmiast zanurzyć w osolonej wodzie z lodem. Zapobiegnie to rozgotowaniu brokułów i ustawi piękny zielony kolor.
Brokuły odcedzić i wycisnąć nadmiar wody; grubo posiekać.
Umieść brokuły rabe w misce robota kuchennego i puree, aż będzie Gruba pasta.
Dodać pistacje i parmigiano i puree, aż będzie gładka. Posmakuj i dostosuj przyprawę; prawdopodobnie będziesz potrzebował więcej soli.
Dodaj ricottę i pulse aż do połączenia. Smak do przyprawiania po raz kolejny-powinien być pełnowartościowy, lekko gorzki i kremowy w tym samym czasie. Odstawić.
Doprowadzić duży garnek dobrze osolonej wody do wrzenia. (Jeśli robisz makaron zaraz po pesto, wystarczy użyć brokuły rabe blanszowania wody.) Ugotować makaron o 1 minutę krócej niż czas gotowania na opakowaniu.
Podczas gotowania makaronu, umieścić pesto w dużej patelni i dodać około 1 do 1 1/2 szklanki wody do gotowania makaronu;miejsce na średnim ogniu. Gdy makaron jest gotowy, odcedzić i dodać do patelni z pesto. Energicznie wymieszać, aby połączyć i gotować, aż sos będzie kremowy i podgrzany przez, 1 do 2 minut; dodać sól do smaku.
Zdjąć z ognia, w razie potrzeby dodać 1 do 2 łyżek oliwy z oliwek i energicznie wymieszać.
Dekoruj więcej parmigiano. Voila!