Omlet Szpinakowo-Grzybowy
Przepis na omlet ze szpinakiem i grzybami można przygotować w około 20 minut. Ten bezglutenowy i podstawowy przepis przeznaczony jest dla 2 osób i kosztuje 83 centy za porcję. Ta przystawka zawiera 105 kalorii, 11 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Mieszanka jajka, rozdrobnionego szpinaku, proszku czosnkowego i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 42%, to danie jest solidne. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj omlet z grzybami i szpinakiem, omlet z grzybami i szpinakiem oraz łatwe muffiny z omletem ze szpinakiem i grzybami.
Instrukcje
W małej misce ubij jajko i białka.
Dodać sery, sól, płatki pieprzu, czosnek w proszku i pieprz; Dobrze wymieszać. Odłożyć na bok.
W 8-calowym. patelnię z powłoką nieprzywierającą, podsmaż grzyby, zieloną paprykę i cebulę na oleju przez 4-5 minut lub do miękkości.
Dodaj szpinak; gotować i mieszać, aż szpinak zwiędnie.
Dodaj mieszankę jajeczną. Gdy jajka się zetną, podnieś krawędzie, pozwalając, aby surowa porcja wypłynęła pod spód.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe wino musujące to świetny wybór do przystawek. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Perrier-Jouet Grand Brut z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 57 dolarów za butelkę.
![Perrier-Jouet Grand Brut]()
Perrier-Jouet Grand Brut
Uderzająca świeżość i żywotność kwiatowych i owocowych zapachów (żółtych owoców i świeżych owoców) zakorzenia się, zanim ustąpią subtelnym nutom wanilii i masła, nadając winu owocowy i spójny charakter. Najpierw pojawiają się nuty śliwki wiśniowej, cytryny i bergamotki, następnie ustępują miejsca kwiatom drzew owocowych, takich jak limonka i wiciokrzew. Następnie pojawiają się nuty masła, magdalenki i cukru waniliowego. Trwałe nuty grejpfruta, białych brzoskwiń, zielonych gruszek, jabłoni i zielonych orzechów laskowych dopełniają smaku.