Olej Cebulowy
Olej cebulowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 148 kalorii, 2G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 36%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, Restauracja styl czosnek i zioła chleb zanurzenie oleju, oraz ONION Pakora, jak zrobić ONION Pakoras / placki cebulowe.
Instrukcje
Podgrzać wok na dużym ogniu przez 30 sekund.
Dodać olej arachidowy i cebulę, i gotować przez 7 protokół, mieszając i obracając cebulę często, aby zapobiec spalaniu i zapewnić nawet brązowienie. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować, często mieszając, przez 15 minut więcej, lub aż cebula zmieni kolor na jasnobrązowy.
Wyłącz ogrzewanie. Przecedzić olej przez sitko o drobnej siatce do żaroodpornej miski, naciskając cebulę chochlą, gdy odpływają. Pozostawić olej do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Podsmażoną cebulę odstawić do ostygnięcia.
Wlać schłodzony olej do wysterylizowanego szklanego słoika i szczelnie zamknąć. Olej będzie przechowywać w temperaturze pokojowej przez 1 tydzień lub w lodówce do 3 miesięcy.
Przenieść smażoną cebulę do plastikowego pojemnika, przykryć i przechowywać w lodówce. Będą one przechowywać do 3 miesięcy.
Od opanowania sztuki chińskiej kuchni przez Eileen Yin-Fei Lo. Copyright © 2009 by Eileen Yin-Fei Lo; photographs copyright © 2009 by Susie Cushner. Wydany przez Chronicle Books LLC.