Old Fashioned Corn Chowder
Old Fashioned Corn Chowder może być tylko zupa szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 273 kalorie, 11g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać boczek, pieprz cayenne, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 15 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i całe 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Old-Fashioned Winter Vegetable Chowder, Old-Fashioned CORN Relish, oraz Staromodny Pudding Kukurydziany.
Instrukcje
Umieść boczek w małym garnku ustawionym na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż boczek będzie głęboki złoty kolor i cały tłuszcz zostanie wytopiony, około 6 minut.
Boczek wyjąć łyżką szczelinową, przełożyć na ręcznik papierowy i odstawić. Wyrzucić wszystkie oprócz 2 łyżek tłuszczu z boczku.
Dodaj cebulę, seler, tymianek, i sól i pieprz do smaku stockpot; gotować na średnim ogniu, aż półprzezroczyste, o 8 protokół.
Dodaj wywar z kurczaka, ½ ziemniaków i kawałki kolby kukurydzy. Obficie doprawić solą i białym pieprzem. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie obniżyć ogień na wolnym ogniu i gotować mieszaninę, aż ziemniaki zmiękną, o 20 protokół.
Dodaj połowę ziaren kukurydzy, mieszając, aby połączyć. Dusić około 3 protokół.
Zdjąć z ognia i wyrzucić wiązkę tymianku i kolby kukurydzy. Następnie, używając blendera zanurzeniowego, mieszaj aż do całkowitego puree. Smak i dostosować przyprawy, jeśli to konieczne.Powrót garnek do ognia i dodać pozostałe ziemniaki gotować do miękkości, 8 do 10 protokół. Wyłącz ogrzewanie.
Dodać pozostałe ziarna kukurydzy, pół na pół i cayenne; wymieszać do połączenia. Wyreguluj przyprawę solą i pieprzem. Kadzi chowder do 4 miski i udekorować zastrzeżone kawałki boczku i / lub pietruszki.