Old-Fashioned Chicken Fricassee
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj staromodnego kurczaka Fricassee. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.47 za porcję. Jedna porcja zawiera 309 kalorii, 39g białka, oraz 7G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pieprz, masło, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kurczak Fricassee, Kurczak Fricassee, oraz Frytki z kurczaka z Orzo.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym.
Dodać kurczaka; wrzucić dobrze do herbu.
Wyjmij kurczaka z worka; zapas mieszanki mąki. Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka, boki piersi w dół; smażyć 5 minut lub aż kurczak jest rumiane.
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło.
Dodaj cebulę, seler, i czosnek na patelnię; smażyć 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z zarezerwowaną mieszaniną mąki; gotować 1 minutę.
Dodać bulion i wino; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj marchewkę. Powrót kurczaka na patelnię, boki piersi do góry. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 25 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Posypać posiekaną natką pietruszki.