Okłady z krewetek i wieprzowiny z wietnamskim sosem do maczania

Okłady z krewetek i wieprzowiny z wietnamskim sosem do maczania
Need a dairy free side dish? Krewetki i wieprzowina klopsiki okłady z wietnamskim sosem zanurzania może być niesamowite przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 228 kalorii, 13g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. Mieszanka krewetek, klopsiki, Wietnamski sos rybny, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Wietnamskie szaszłyki z klopsikami z sosem do zanurzania, Roladki ryżowo-papierowe z krewetkami z wietnamskim sosem do zanurzania, oraz Roladki ryżowo-papierowe z krewetkami z wietnamskim sosem do zanurzania dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić sos: w misce wymieszać wszystkie składniki, aż cukier się rozpuści. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Zrób klopsiki: w dużej misce połącz białko jaja, cebulę, kolendrę, imbir, pieprz, sól i kapustę. Zamieszaj panko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
KlopsikiKlopsiki
KolendraKolendra
KapustaKapusta
ImbirImbir
CebulaCebula
PieprzPieprz
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodaj krewetki i wieprzowinę, zrywając palcami i dobrze wymieszać z rękami. Schłodzić, aż mieszanina będzie wystarczająco jędrna, aby ukształtować, około 15 minut. Mokrymi rękami zwiń mieszankę mięsa w 1 1/2 cala. jaja.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
RolkaRolka
4
Rozgrzać olej w ciężkim 12-calowym. patelnia (najlepiej nieprzywierająca) na średnim ogniu. Gotować klopsiki, aż dobrze rumiane na całym, obracając w razie potrzeby, 8 do 10 minut w sumie. Za pomocą szczelinowej łyżki przenieś klopsiki na papierowe ręczniki, a następnie na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
5
Podawać z liśćmi sałaty, sosem do maczania oraz daikonem i marchewką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liść SałatyLiść Sałaty
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
MarchewMarchew
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
6
Opanowanie klopsików. Brzmią rustykalnie, ale to delikatne rzeczy, które cierpią z powodu nadmiernego obchodzenia się. Oto wskazówki, jak sprawić, by wyszły dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
7
Mieszanie: zawsze zacznij od mieszania bułki tartej (które utrzymują klopsiki z coraz trudne), wszelkie płyny, i przyprawyten dodać mięso. Zatrzymaj, gdy mieszanina wygląda na równomiernie wymieszaną; nie przepracuj jej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
KlopsikiKlopsiki
MięsoMięso
8
Formowanie: zwilż ręce zimną wodą, aby mieszanina mięsa nie przyklejała się podczas toczenia w kulki. Jeśli nadal jest lepki, pozostaw na kilka minut w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
MięsoMięso
RolkaRolka
9
Browning: dobra skórka pomaga klopsikom zachować swój kształt, jeśli mają gotować na wolnym ogniu w gęstym sosie. Jeśli jednak planujesz zjeść je samodzielnie lub dodać do bulionu, lekkie smażenie na patelni wystarczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
BulionBulion
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Składniki

6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySOS DO ZANURZANIASOS DO ZANURZANIA11 funt cukinii,kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki201 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejO liściach sałaty maślanej (od 2 głów)O liściach sałaty maślanej (od 2 głów)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno rozdrobniona marchewka, najlepiej rozdrobniona mandolinądrobno rozdrobniona marchewka, najlepiej rozdrobniona mandoliną2(zima)kolendra mielonakolendra mielona1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno rozdrobniona rzodkiewka daikon, najlepiej rozdrobniona mandolinądrobno rozdrobniona rzodkiewka daikon, najlepiej rozdrobniona mandoliną1Dużebiałko jaja, lekko ubitebiałko jaja, lekko ubite1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Tajski lub Wietnamski sos rybny (nam PLA lub nuoc mam)Tajski lub Wietnamski sos rybny (nam PLA lub nuoc mam)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)starty świeży imbirstarty świeży imbir2zielona cebula, mielonazielona cebula, mielona113Orzechy dowolne (posiekane)wieprzowina mielonawieprzowina mielona1(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży sok z limonkiświeży sok z limonki6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKlopsikiKlopsiki1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana kapusta napadrobno posiekana kapusta napa1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipanko (okruchy chleba po japońsku)panko (okruchy chleba po japońsku)227Orzechy dowolne (posiekane)obrane, deveined krewetki, ogony usunięte, drobno posiekaneobrane, deveined krewetki, ogony usunięte, drobno posiekane11 funt cukinii,Sos chili czerwony SrirachaSos chili czerwony Sriracha2(zima)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet ryżowy niesezonowanyocet ryżowy niesezonowany596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPorcjaPorcja

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Skyfall Pinot Gris z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Skyfall Pinot Gris
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia14
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn