Okłady sałatowe z sosem hoisin-orzechowym

Okłady sałatowe z sosem hoisin-orzechowym
Okłady sałatowe z sosem hoisin-Peanut to bezglutenowe i bezmleczne hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 284 kalorie, 13g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać kremowe masło orzechowe, pieprz, cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 39 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Hoisin Pork and Boston sałata okłady, 30 Minut Hoisin Krewetki Sałata Okłady, oraz Okłady z czarnej soi i sałaty Hoisin dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować sos, podgrzej mały rondel na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj olej rzepakowy do patelni; obracaj, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj szalotkę i smażyć przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
4
Dodać 1/3 szklanki wody i 3 kolejne składniki (przez czerwoną paprykę) i wymieszać trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Zdjąć z ognia; wymieszać z sokiem z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
6
Aby przygotować nadzienie, rozprowadź pokruszone tofu w jednej warstwie na kilku warstwach ręczników papierowych; przykryj dodatkowymi ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
7
Odstawić 20 minut, naciskając od czasu do czasu.
8
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj olej sezamowy do patelni; zawirować, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodaj 1/3 szklanki zielonej cebuli; podsmażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
11
Dodaj tofu; smażyć przez 4 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
12
Dodaj 2 łyżki kolendry, sos sojowy, imbir, cukier, i Sriracha; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
KolendraKolendra
SrirachaSriracha
ImbirImbir
CukierCukier
13
Wyjąć z ognia; wymieszać ogórki, marchew i pozostałą zieloną cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
OgórekOgórek
MarchewMarchew
14
Łyżka 1/4 szklanki ryżu do każdego liścia sałaty. Top z około 1/2 szklanki mieszaniny tofu; posypać 1 łyżka kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liść SałatyLiść Sałaty
KolendraKolendra
RyżRyż
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
15
Podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS

Składniki

2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkizapałka-pokrojone marchewkizapałka-pokrojone marchewki8Liście sałaty BibbLiście sałaty Bibb11 funt cukinii,Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigorący gotowany lepki ryżgorący gotowany lepki ryż2(zima)kremowe masło orzechowekremowe masło orzechowe0(może być lub przeglądać)kruszony czerwony pieprzkruszony czerwony pieprz2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkizapałka-cięte ogórkizapałka-cięte ogórki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ciemny olej sezamowyciemny olej sezamowy397Orzechy dowolne (posiekane)pakiet extra-jędrne tofu, osuszone i pokruszonepakiet extra-jędrne tofu, osuszone i pokruszone1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża kolendra, podzielonaposiekana świeża kolendra, podzielona11 funt cukinii,starty świeży imbirstarty świeży imbir1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicienko pokrojoną zieloną cebulę (o, podzielonącienko pokrojoną zieloną cebulę (o, podzieloną4(może być lub przeglądać)sos hoisinsos hoisin1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży sok z limonkiświeży sok z limonki3(zima)dolnosodowy sos sojowydolnosodowy sos sojowy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielona szalotkamielona szalotka1(może być lub przeglądać)Sriracha (gorący sos chile, np. Huy Fong)Sriracha (gorący sos chile, np. Huy Fong)2(może być lub przeglądać)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej
TrudnośćTwardy
Gotowe W39 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn