Okoń morski i pikantny sos pomidorowy na duszonym koprze
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc wypróbuj okonia morskiego i pikantny sos pomidorowy nad duszonym koprem włoskim. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 243 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 3,11 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz pastę z sardeli, filety z labraksa, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest znakomite. Spróbuj Cały Bas W Paski Z Koprem Włoskim I Pomidorem, Okoń morski z koprem włoskim, pomidorem i pomarańczą, oraz Pan-Seared Sea Bass w pomidorowym bulionie z kopru włoskiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posiekać tyle liści kopru włoskiego, jeśli używasz, aby odmierzyć 2 łyżki stołowe. Ćwierć Cebulki kopru włoskiego wzdłuż, a następnie pokroić wzdłuż na plastry o grubości 1/4 cala.
Gotować Cebulki kopru włoskiego, pokrojona cebula, i pasta anchois w 1 1/2 łyżeczki oleju w patelni 12-calowy ciężki nonstick na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż powlekane, o 1 minutę. Doprawić solą i pieprzem, następnie dodać bulion i dusić, przykryć, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie, około 20 minut.
Zdejmij pokrywkę i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż płyn odparuje, około 10 minut.
Przenieść mieszaninę kopru włoskiego do 1 1/2-quart płytkiej zapiekanki lub innego płytkiego 9-calowego ceramicznego lub szklanego naczynia do pieczenia.
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Podczas gdy mieszanina kopru włoskiego jest duszenie, gotować posiekaną cebulę, płatki czerwonej papryki, i sól do smaku w pozostałej łyżeczki oleju w 8-calowej patelni nonstick na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, 3 do 4 protokół.
Dodaj pomidory z sokiem i gotuj na wolnym ogniu, rozbijając pomidory łyżką i mieszając od czasu do czasu, aż będą bardzo gęste, 15 do 20 minut.
Filety rybne ułożyć na mieszaninie kopru włoskiego i doprawić solą. Łyżka sosu pomidorowego nad rybą. Przykryć arkuszem papieru pergaminowego lub papieru woskowego, następnie przykryć naczynie do pieczenia szczelnie folią i piec w środku piekarnika, aż ryba jest po prostu gotowane przez, 20 do 25 minut.
Posypać liśćmi kopru włoskiego.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla Seabass. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio