Okonomiyaki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Okonomiyaki. Jedna porcja zawiera 326 kalorii, 11g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na $3.29 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś szalotki, SOS okonomiyaki, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 19 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Okonomiyaki, Wegetariańskie Okonomiyaki, oraz Okonomiyaki z Kłusakami.
Instrukcje
Usunąć rdzeń i twarde części łodyg z kapusty i rozdrobnić it.In duża miska, połączyć rozdrobnioną kapustę, szalotki, katsuobushi, i mąka uniwersalna, podrzucając z dwoma dużymi widelcami lub palcami, aby rozprowadzić wszystko równomiernie. Obrać nagaimo i zetrzeć w osobnej misce. Można go również z grubsza posiekać i puree w robocie kuchennym.
Dodać jajka i dashi, i ubijać razem, aż wszystko jest równomiernie włączone. Jeśli chcesz dodać inne składniki do nadzienia, to jest czas, aby to zrobić. Zdecyduj, czy dodatki będą zawierać lepiej do suchych składników lub mokrych składników i wymieszać je odpowiednio.
Wlać mokre składniki do mieszanki kapusty i mieszać razem, aż cała kapusta zostanie zwilżona i nie ma dużych grudek mąki, ale uważaj, aby nie przesadzić. Jest dobrze, jeśli są jeszcze jakieś małe kępki mąki.
Rozłóż boczek na zimnej patelni, nakładając się lekko, aby uwzględnić skurcz. Jeśli nie używasz boczku, musisz dodać kilka łyżeczek oleju roślinnego do patelni.
Dodać jedną trzecią mieszanki kapusty do kopca na wierzchu boczku. Naciśnij kopiec za pomocą szpatułki, aby spłaszczyć górę, a następnie odepchnij krawędzie do środka, aby zrobić okrągły naleśnik o mniej więcej tej samej grubości od krawędzi do krawędzi (powinien mieć około 3/4 cala grubości). Przykryć pokrywką i gotować, aż dno będzie dobrze rumiane (około 7 minut). Odwróć okonomiyaki. Jeśli nie jesteś pewien swoich umiejętności przerzucania, lekko nasmaruj i rozgrzej drugą patelnię, możesz użyć drugiej patelni do przykrycia pierwszej i przerzuć Okonomiyaki prosto na drugą patelnię za pomocą rękawic kuchennych, aby utrzymać gorące patelnie. Nacisnąć na górze okonomiyaki szpatułką i gotować odkryte, aż druga strona jest rumiane, jak również (około 7 minut). Przesuń okonomiyaki z patelni na talerz i top z sosem chuno, majonezem, aonori, katsuobushi i benishoga.