Ojai pieczony indyk z rozmarynem, cytryną i czosnkiem
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 77 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 94 i kosztuje 23 grosze za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Mieszanka oliwy z oliwek, skórki cytryny, klasyczny sos i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Pieczony indyk z rozmarynem i cytryną, Kurczak pieczony czosnkiem z rozmarynem i cytryną, oraz Kurczak pieczony czosnkiem z rozmarynem i cytryną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyjąć i wyrzucić kratownicę z indyka. Zdjąć i wyrzucić wszelkie grudki tłuszczu.
Usuń podroby i szyję (często są pakowane w szyjkę lub jamę ciała)i oszczędzaj na klasycznym sosie. Spłukać indyka wewnątrz i na zewnątrz; osuszyć.
Wypełnij jamę ciała luźno gałązkami rozmarynu, czosnkiem, cebulą i cytrynami; jeśli nie wszystkie pasują, włóż pozostałe do jamy szyi. Fold skin flap under, aby utrzymać się na miejscu. W małej misce wymieszaj oliwę z oliwek, posiekany rozmaryn, skórkę cytryny i pieprz. Rub mieszaninę całego indyka.
Umieść indyka, pierś do góry, na stojaku w kształcie litery V w patelni do pieczenia 12 na 17 cali (lub takiej, która ma co najmniej 2 cale. dłuższy i szerszy od ptaka). Włóż termometr do mięsa prosto w dół Przez najgrubszą część piersi do kości. (Jeśli używasz termometru natychmiastowego odczytu, włóż podczas sprawdzania temperatury.)
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 325 lub 350 do momentu zarejestrowania termometru 16
(Patrz poniżej czasy i temperatury.)
Usunąć zioła i warzywa z ubytków i zapisać do innych zastosowań (Patrz uwagi) lub wyrzucić.
Przełożyć indyka na talerz.
Odstawić w ciepłym miejscu, odkrytym, przez 20 do 30 minut, a następnie wyrzeźbić. Jeśli stawy ud są nadal różowe (powszechne u pieczonego w piekarniku ptaka), wyciąć podudzie z ud, umieścić uda na patelni do pieczenia i piec w piekarniku 450, aż nie będzie już różowy, 10 do 15 minut, lub umieścić na płycie zabezpieczającej przed kuchenką mikrofalową i gotować w kuchence mikrofalowej z pełną mocą (100%) przez 1 do 3 minut.
Piec w piekarniku 350 dla 1 1/2-2 1/4 hr.
Piec w piekarniku 325 przez 2-3 godziny.
Piec w piekarniku 325 przez 3-3 3/4 godz.
Piec w piekarniku 325 dla 3 1/2-4 1/2 hr.
Czasy są dla niespokojnych ptaków. Nadziewany ptak może gotować w takim samym tempie, jak unsuffed one; jednak należy przygotować się na 30 do 50 minut dłużej.