Ogórki Z Karczocha Jerozolimskiego
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj ogórków z topinamburu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.72 za porcję. Jedna porcja zawiera 354 kalorie, 5G białka, oraz 1g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona gorczycy, kurkumę, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Brioche Crusted fish z puree z topinamburu i ogórkami z topinamburu, Karczoch jerozolimski i Karczoch sercowy Linguine, oraz Krem z karczocha i zupa z topinamburu.
Instrukcje
Sok z cytryny wymieszać w dużej misce z zimną wodą.
Obrać karczoch jerozolimski i pokroić w grube na 1/2 cala rund.
Przenieść jako pokrój do zakwaszonej wody (aby zapobiec przebarwieniom).
Przynieś ocet, cukier, wodę, nasiona gorczycy, kurkumę, cayenne i 1 1/2 łyżeczki soli do wrzenia w średnim niereaktywnym rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Schłodzić solankę do temperatury pokojowej.
Gotować Topinambur i cebulę w dużym garnku z wrzącą wodą 1 minutę.
Odcedzić i rozprowadzić na ręczniku kuchennym do ostygnięcia. Włożyć warzywa do szklanej lub ceramicznej miski i zalać je solanką. Ważyć warzywa z małym talerzem, aby utrzymać się w zanurzeniu, a następnie przykryć miskę szczelnie. Schłodzić, mieszając raz lub dwa razy dziennie, co najmniej 1 tydzień (aby umożliwić rozwój smaków).
Ogórki można schłodzić do 1 miesiąca.