Ognisko żurawiny
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać ognisko żurawiny spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 495 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.3 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Boże Narodzenie. Jeśli masz orzechy włoskie, morele, żurawinę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Obiady Przy Ognisku, Bonfire bangers & beans, oraz Kiełbaski W Marynacie Ogniskowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu połącz ocet, cukier, curry, imbir, goździki, ziele angielskie, cynamon i 1-1 / 2 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Do mieszaniny dodać cytrynę (Skórka i sekcje) i pomarańczę (Skórka i sekcje) oraz kawałki jabłka. Całość gotować na wolnym ogniu przez 10 minut-od czasu do czasu mieszając.
Dodaj 3 szklanki żurawiny, rodzynki i morele. Dusić i mieszać przez 30-40 minut lub aż zgęstnieje.
Wymieszać jeszcze 2 szklanki żurawiny. Dusić i mieszać przez 10 minut.
Dodać pozostałe żurawiny i orzechy włoskie. Dusić i mieszać przez 15 minut.
Przełożyć do miski, schłodzić i schłodzić przez noc (lub do 2 tygodni) przykryciem.