Obfity kurczak i pierogi
Obfity kurczak i pierogi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 609 kalorii. Na 2,77 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz pierogi, tymianek, bulion drobiowy o mniejszej zawartości sodu i kilka innych składników pod ręką, możesz go zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 36 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 45%. Podobne przepisy to Obfity kurczak i pierogi, Obfity gulasz z kurczaka z pierogami (Gotowanie dla 2 osób), oraz Rosół Einat Admony z Gondi (irańskie pierogi z kurczakiem i ciecierzycą).
Instrukcje
Połącz pierwsze 9 składników w holenderskim piekarniku. Doprowadzić do wrzenia; częściowo przykryć. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 45 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Kurczaka i warzywa przełożyć do dużej miski, używając szczypiec; lekko ostudzić.
Doprowadzić bulion do wrzenia. Oddzielić mrożone paski Klusek; rozbić każdy pasek na pół.
Do bulionu dodajemy pierogi, po 1 na raz, często mieszając, aby zapobiec przywieraniu. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 25 minut.
W międzyczasie usuń kurczaka z kości; pokrój mięso na kawałki wielkości kęsa.
Dodać kurczaka, masło i pieprz do mieszanki pierogów; dobrze wymieszać, aby połączyć. Dusić 10 minut, pod przykryciem, lub aż pierogi będą miękkie.