Obfita lasagne
Przepisów na danie główne nigdy nie jest za dużo, więc wypróbuj Obfitą Lasagnan. Z tego przepisu składa się 12 porcji zawierających 448 kalorii , 25 g białka i 24 g tłuszczu każda. Za 1,41 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Ten przepis z Taste of Home wymaga cebuli, pomidorów z puszki, cukru i częściowo odtłuszczonego sera mozzarella. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 53% wyniku , co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Pożywna zupa z wołowiną i grzybami , Pożywna zupa z kurczakiem i grillowaną kukurydzą oraz Pożywna zupa tortilla z kurczakiem .
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż wołowinę, cebulę i czosnek na oleju, aż mięso się zrumieni, a cebula będzie miękka; odpływ. Wymieszaj pomidory, sos pomidorowy, koncentrat pomidorowy, oregano, cukier, sól i pieprz.
Włóż marchewkę i seler do sosu. Gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 1,5 godziny, od czasu do czasu mieszając.
W międzyczasie ugotuj makaron lasagne zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Odpływ; opłukać w zimnej wodzie.
Usuń i wyrzuć marchewkę i seler.
W natłuszczonym 13-calowym. x 9 cali do naczynia do pieczenia, ułóż jedną trzecią makaronu, jedną trzecią sosu mięsnego, jedną trzecią ricotty, jedną trzecią mozzarelli i jedną trzecią parmezanu. Powtórz warstwy raz. Na wierzch połóż pozostały makaron i sos mięsny.
Wytnij serce z folii aluminiowej i wyśrodkuj je na sosie. Nałóż i rozłóż pozostałą ricottę wokół serca.
Posypać pozostałą mozzarellą i parmezanem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 45 minut.
Wyjmij i wyrzuć foliowe serce.
Odstaw na 10-15 minut przed krojeniem.