Nürnberger Lebkuchen
Nürnberger Lebkuchen może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru przystawek. Ten bezmleczny przepis służy 168 i kosztuje 68 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 234 kalorie, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz skórkę z cytryny, miód, mielone goździki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 13%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Lebkuchen, Lebkuchen, oraz Lebkuchen dla podobnych receptur.
Instrukcje
Miód zagotować w dużym holenderskim piekarniku; zdjąć z ognia i lekko ostudzić. Wymieszać z cukrem, ubitymi jajkami, skórką z cytryny i sokiem.
Połącz suche składniki; stopniowo dodawaj do miodu, dobrze mieszając. Wymieszać z cytronem i orzechami pekan. Przykryć mieszaninę i schłodzić przez noc.
Kształt na 1-calowe kulki; umieść 2 cale od siebie na nasmarowanych arkuszach ciastek. Zanurz dno szklanki w chłodnej wodzie i delikatnie naciśnij kulki do grubości 1/4 cala. Nacisnąć kawałek migdałów w środku każdego ciastka.
Piec w temperaturze 400 przez 10 minut.
Usuń arkusze ciasteczek z piekarnika.
Szczotkuj glazurę na ciastkach i całkowicie schłodź na stojakach z drutu. Przechowuj pliki cookie w szczelnych pojemnikach.