Nowa meksykańska Polędwica wieprzowa z Tamale ze słodkich ziemniaków i masłem orzechowym

Nowa meksykańska Polędwica wieprzowa z Tamale ze słodkich ziemniaków i masłem orzechowym
Przepis nowa meksykańska Polędwica wieprzowa z Tamale słodkich ziemniaków i masła Pekan może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w przybliżeniu 2 godziny i 25 minut. Jedna porcja zawiera 2098 kalorii, 74g białka, oraz 99g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 11,77 zł / porcja, ten przepis okładki 62% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, masło, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Polędwiczki wieprzowe z grilla i frytki ze słodkich ziemniaków, Słodka i pikantna Glazurowana Polędwica wieprzowa z Czerwonym Zacierem ziemniaczanym, oraz Polędwiczki Wieprzowe Natarte Przyprawami.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
2
Rozgrzać oliwę z oliwek w średniej patelni saute, na dużym ogniu. Doprawić wieprzowinę solą po obu stronach. Dredge wieprzowina w przyprawy pocierać i tap off nadmiar. Wieprzowinę posmarować z obu stron na złoty kolor. Gotować w piekarniku do średniej doneness, o 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Odstawić wieprzowinę na 5 minut przed krojeniem na 12 plastrów. Talerz 3 plastry na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
4
Skropić sosem Bourbon-Ancho.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
5
Umieść Tamale ze słodkich ziemniaków, posypane masłem orzechowym obok plastrów wieprzowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
TamalesTamales
Czy Lukier Kokosowo-orzechowyCzy Lukier Kokosowo-orzechowy
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
6
Połącz wszystkie składniki w małej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Oliwę z oliwek rozgrzać w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
8
Dodać cebulę i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
9
Dodać bourbon i gotować do całkowitego zmniejszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
10
Dodać pozostałe składniki i gotować, aż zmniejszy się o połowę. Przecedzić przez sitko o drobnej siateczce, dodać mieszaninę do patelni i gotować do konsystencji sosu, dodać pozostałe 2 łyżki bourbona i gotować przez 2 minuty. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Około 2 godzin przed planowanym formowaniem tamales, oczyść łuski pod bieżącą wodą. Moczyć je w ciepłej wodzie przez 2 godziny lub aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
12
Kukurydzę, cebulę, prażony czosnek i zapas w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu DelikatesowegoCienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu Delikatesowego
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
13
Przenieść mieszaninę do miski i pokroić w masło i skrócenie. Za pomocą palców, wymieszać w mączkę kukurydzianą, miód, sól i pieprz, aż nie ma widocznych grudek tłuszczu. Wchodzisz na puree ze słodkich ziemniaków, cynamon, goździki, ziele angielskie, i syrop klonowy. Mieszanka będzie dużo luźniejsza niż myślisz, że powinna być, ale kiedy tamales są gotowane na parze, wyschnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puree Ze Słodkich ZiemniakówPuree Ze Słodkich Ziemniaków
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Szklanki Posiekanych Daktyli (okołoSzklanki Posiekanych Daktyli (około
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
TamalesTamales
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
14
Wyjmij z wody kukurydzę i odstaw najlepsze 20 łusek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
15
Odcedzić i osuszyć. Rozerwij Pozostałe łuski na paski o szerokości 1 cala, które będą używane do wiązania.
16
Ułóż 2 łuski płasko na powierzchni roboczej, ze stożkowymi końcami skierowanymi na zewnątrz, a szerokie podstawy nakładają się na około 3 cale.
17
Umieść około 1/3 szklanki mieszanki masy w środku. Przynieś długie boki nad masą, lekko zachodzące na siebie i poklepuj w dół, aby zamknąć. (Jeśli masa kapie trochę na szwie, nie ma problemu.) Związać każdy koniec Wiązki Z Paskiem cornhusk, popychając nadzienie w kierunku środka, jak związać. Przyciąć końce do około 1/2 cala poza krawatem.
18
Ułóż tamales w jednej warstwie na stojaku do gotowania na parze, przykryj szczelnie folią i gotuj na parze przez 45 minut. Na
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
19
Podawać: pokroić szczelinę na górze każdej tamale i popchnąć oba końce tamale w kierunku środka, aby odsłonić masę. Na wierzchu po 1 łyżce masła orzechowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
TamalesTamales
Czy Lukier Kokosowo-orzechowyCzy Lukier Kokosowo-orzechowy
20
Połącz wszystkie składniki w misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
21
Zeskrobać do ramekin i przechowywać w lodówce do stałej, o 2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki

Składniki

2Batoniki toffi Heath10 mięsistych golonek cielęcych o grubości 2-3 cali10 mięsistych golonek cielęcych o grubości 2-3 cali23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 caladrobno posiekane chili poblano z nasionamidrobno posiekane chili poblano z nasionami3ancho chiles, nasączone, wysiewane, łodygi usunięte i pureeancho chiles, nasączone, wysiewane, łodygi usunięte i puree2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekoncentrat soku jabłkowego, rozmrożonykoncentrat soku jabłkowego, rozmrożony8cały czarny pieprzcały czarny pieprz4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewhisky bourbon (zalecane: Maker's Mark)whisky bourbon (zalecane: Maker's Mark)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion z kurczaka lub wodabulion z kurczaka lub woda1Średnia żółta cebula, posiekanadomowy rosół z kurczakadomowy rosół z kurczaka2Batoniki toffi Heathchile de arbolchile de arbol12 łyżeczki czosnku w proszkuproszek pasilla chileproszek pasilla chile1szczyptaSzczypta cynamonuSzczypta cynamonu20suszone łuski kukurydzysuszone łuski kukurydzy3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwenasiona kukurydzy, świeże lub mrożone, najlepiej świeżenasiona kukurydzy, świeże lub mrożone, najlepiej świeże1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoziele angielskie mieloneziele angielskie mielone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocynamon mielonycynamon mielony2Batoniki toffi Heathcynamon mielonycynamon mielony1Batoniki toffi Heathgoździki mielonegoździki mielone12 łyżeczki czosnku w proszku1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calajasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podaniaczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podania23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1( bakłażany)cebula grubo posiekanacebula grubo posiekana591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetosty pekan, drobno posiekanetosty pekan, drobno posiekane9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.polędwiczki wieprzowepolędwiczki wieprzowe1łyżka czerwony ocet winnycebula czerwona, drobno posiekanacebula czerwona, drobno posiekana1Głowaczosnek pieczony, goździki usunięteczosnek pieczony, goździki usunięte4krewetki i żyłkiSólSól4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejduży lub słodki ziemniak, pieczony w temperaturze 375 stopni przez około 1 godzinę lub do miękkości, następnie obrany i zmiażdżony miąższduży lub słodki ziemniak, pieczony w temperaturze 375 stopni przez około 1 godzinę lub do miękkości, następnie obrany i zmiażdżony miąższ1stickmasło niesolone, zmiękczonemasło niesolone, zmiękczone63 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolonemasło niesolone63 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaskracanie warzywskracanie warzyw3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka kukurydziana żółtamąka kukurydziana żółta

Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese

Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to świetny wybór na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Alma de Los Andes Reserva Malbec z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Alma de Los Andes Reserva Malbec
Alma de Los Andes Reserva Malbec
Wyselekcjonowane winogrona z Agrelo i Uco Valley są poddawane długiej maceracji i 12-miesięcznej obróbce dębu, aby uzyskać ten pyszny, intensywnie owocowy Malbec z nutami borówki i boysenberry z nutą mineralności.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia53
Magazyn