Nowa meksykańska Polędwica wieprzowa z Tamale ze słodkich ziemniaków i masłem orzechowym

Nowa meksykańska Polędwica wieprzowa z Tamale ze słodkich ziemniaków i masłem orzechowym
Przepis nowa meksykańska Polędwica wieprzowa z Tamale słodkich ziemniaków i masła Pekan może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w przybliżeniu 2 godziny i 25 minut. Jedna porcja zawiera 2098 kalorii, 74g białka, oraz 99g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 11,77 zł / porcja, ten przepis okładki 62% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, masło, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Polędwiczki wieprzowe z grilla i frytki ze słodkich ziemniaków, Słodka i pikantna Glazurowana Polędwica wieprzowa z Czerwonym Zacierem ziemniaczanym, oraz Polędwiczki Wieprzowe Natarte Przyprawami.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Rozgrzać oliwę z oliwek w średniej patelni saute, na dużym ogniu. Doprawić wieprzowinę solą po obu stronach. Dredge wieprzowina w przyprawy pocierać i tap off nadmiar. Wieprzowinę posmarować z obu stron na złoty kolor. Gotować w piekarniku do średniej doneness, o 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Odstawić wieprzowinę na 5 minut przed krojeniem na 12 plastrów. Talerz 3 plastry na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
4
Skropić sosem Bourbon-Ancho.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
5
Umieść Tamale ze słodkich ziemniaków, posypane masłem orzechowym obok plastrów wieprzowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
TamalesTamales
16 Miniaturowych Wafli Waniliowych16 Miniaturowych Wafli Waniliowych
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
6
Połącz wszystkie składniki w małej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Oliwę z oliwek rozgrzać w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
8
Dodać cebulę i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
9
Dodać bourbon i gotować do całkowitego zmniejszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
10
Dodać pozostałe składniki i gotować, aż zmniejszy się o połowę. Przecedzić przez sitko o drobnej siateczce, dodać mieszaninę do patelni i gotować do konsystencji sosu, dodać pozostałe 2 łyżki bourbona i gotować przez 2 minuty. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Około 2 godzin przed planowanym formowaniem tamales, oczyść łuski pod bieżącą wodą. Moczyć je w ciepłej wodzie przez 2 godziny lub aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
12
Kukurydzę, cebulę, prażony czosnek i zapas w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu DelikatesowegoCienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu Delikatesowego
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
13
Przenieść mieszaninę do miski i pokroić w masło i skrócenie. Za pomocą palców, wymieszać w mączkę kukurydzianą, miód, sól i pieprz, aż nie ma widocznych grudek tłuszczu. Wchodzisz na puree ze słodkich ziemniaków, cynamon, goździki, ziele angielskie, i syrop klonowy. Mieszanka będzie dużo luźniejsza niż myślisz, że powinna być, ale kiedy tamales są gotowane na parze, wyschnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puree Ze Słodkich ZiemniakówPuree Ze Słodkich Ziemniaków
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Ciepłe Puree Ziemniaczane (110° Do 115°, Przygotowane Bez Mleka I Masła)Ciepłe Puree Ziemniaczane (110° Do 115°, Przygotowane Bez Mleka I Masła)
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
TamalesTamales
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
14
Wyjmij z wody kukurydzę i odstaw najlepsze 20 łusek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
15
Odcedzić i osuszyć. Rozerwij Pozostałe łuski na paski o szerokości 1 cala, które będą używane do wiązania.
16
Ułóż 2 łuski płasko na powierzchni roboczej, ze stożkowymi końcami skierowanymi na zewnątrz, a szerokie podstawy nakładają się na około 3 cale.
17
Umieść około 1/3 szklanki mieszanki masy w środku. Przynieś długie boki nad masą, lekko zachodzące na siebie i poklepuj w dół, aby zamknąć. (Jeśli masa kapie trochę na szwie, nie ma problemu.) Związać każdy koniec Wiązki Z Paskiem cornhusk, popychając nadzienie w kierunku środka, jak związać. Przyciąć końce do około 1/2 cala poza krawatem.
18
Ułóż tamales w jednej warstwie na stojaku do gotowania na parze, przykryj szczelnie folią i gotuj na parze przez 45 minut. Na
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
19
Podawać: pokroić szczelinę na górze każdej tamale i popchnąć oba końce tamale w kierunku środka, aby odsłonić masę. Na wierzchu po 1 łyżce masła orzechowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
TamalesTamales
16 Miniaturowych Wafli Waniliowych16 Miniaturowych Wafli Waniliowych
20
Połącz wszystkie składniki w misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
21
Zeskrobać do ramekin i przechowywać w lodówce do stałej, o 2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki

Składniki

2warzywo (np. szpinak)10 mięsistych golonek cielęcych o grubości 2-3 cali10 mięsistych golonek cielęcych o grubości 2-3 cali2Spód: okruszki z herbatników grahamdrobno posiekane chili poblano z nasionamidrobno posiekane chili poblano z nasionami3ancho chiles, nasączone, wysiewane, łodygi usunięte i pureeancho chiles, nasączone, wysiewane, łodygi usunięte i puree2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekoncentrat soku jabłkowego, rozmrożonykoncentrat soku jabłkowego, rozmrożony8cały czarny pieprzcały czarny pieprz4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewhisky bourbon (zalecane: Maker's Mark)whisky bourbon (zalecane: Maker's Mark)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion z kurczaka lub wodabulion z kurczaka lub woda1Średnia żółta cebula, posiekanadomowy rosół z kurczakadomowy rosół z kurczaka2warzywo (np. szpinak)chile de arbolchile de arbol1porcja startego parmezanuproszek pasilla chileproszek pasilla chile1szczyptaSzczypta cynamonuSzczypta cynamonu20suszone łuski kukurydzysuszone łuski kukurydzy3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwenasiona kukurydzy, świeże lub mrożone, najlepiej świeżenasiona kukurydzy, świeże lub mrożone, najlepiej świeże1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoziele angielskie mieloneziele angielskie mielone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocynamon mielonycynamon mielony2warzywo (np. szpinak)cynamon mielonycynamon mielony1warzywo (np. szpinak)goździki mielonegoździki mielone1porcja startego parmezanu1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier2Spód: okruszki z herbatników grahamjasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier3Spód: okruszki z herbatników grahamczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podaniaczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podania2Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1( bakłażany)cebula grubo posiekanacebula grubo posiekana591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetosty pekan, drobno posiekanetosty pekan, drobno posiekane907papryka habaneropolędwiczki wieprzowepolędwiczki wieprzowe1łyżka czerwony ocet winnycebula czerwona, drobno posiekanacebula czerwona, drobno posiekana1Głowaczosnek pieczony, goździki usunięteczosnek pieczony, goździki usunięte4trochę posiekanej cukiniiSólSól4trochę posiekanej cukiniiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejduży lub słodki ziemniak, pieczony w temperaturze 375 stopni przez około 1 godzinę lub do miękkości, następnie obrany i zmiażdżony miąższduży lub słodki ziemniak, pieczony w temperaturze 375 stopni przez około 1 godzinę lub do miękkości, następnie obrany i zmiażdżony miąższ1stickmasło niesolone, zmiękczonemasło niesolone, zmiękczone6Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone6Spód: okruszki z herbatników grahamskracanie warzywskracanie warzyw3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka kukurydziana żółtamąka kukurydziana żółta

Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese

Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to świetny wybór na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Alma de Los Andes Reserva Malbec z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Alma de Los Andes Reserva Malbec
Alma de Los Andes Reserva Malbec
Wyselekcjonowane winogrona z Agrelo i Uco Valley są poddawane długiej maceracji i 12-miesięcznej obróbce dębu, aby uzyskać ten pyszny, intensywnie owocowy Malbec z nutami borówki i boysenberry z nutą mineralności.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia53
Magazyn