Nori Ahi z sosem sojowo-musztardowo-portowym

Nori Ahi z sosem sojowo-musztardowo-portowym
Need a danie główne bezglutenowe i pescatariańskie? Nori Ahi z sosem sojowo-musztardowo-portowym może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 722 kalorie, 43g białka, oraz 49g tłuszczu każdy. Na 7,14 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka tuńczyka ahi, ocet balsamiczny, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Spróbuj Filet Mignon z sosem portowo-musztardowym, Filet Mignon Z Sosem Portowo-Musztardowym, oraz Pieczony New York Strip Steak z sosem musztardowym z Porto Wine dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszać musztardę i sos sojowy. Przynieś ocet, czerwone Wino i Porto do wrzenia w rondlu na średnim ogniu. Gotować 10 minut lub aż płyn zmniejszy się do 1/2 szklanki. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego; dodaj mieszaninę musztardy i śmietanę. Dusić 3 minuty, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ogień do niskiego; trzepać na maśle, 1 kawałek na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
Czerwone WinoCzerwone Wino
MusztardaMusztarda
OcetOcet
MasłoMasło
KremKrem
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wlać przez drobny sitko z siatki drucianej do miski; utrzymywać ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Nori furikake przetworzyć w robocie kuchennym do drobno zmielonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
FurikakeFurikake
NoriNori
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Przełożyć do płytkiego naczynia.
5
Pokrój rybę na 6 (2" x 2" x 8") schabów.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
6
Rozłóż cienką warstwę miso na całe lędźwie; pogłębiaj w mielonym nori furikake.
Składniki, których będziesz potrzebować
FurikakeFurikake
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
MisoMiso
NoriNori
7
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu do gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać 2 filety z tuńczyka i gotować 1 do 2 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness. Powtórzyć z pozostałym olejem i tuńczykiem. Ryby pokroić w plasterki; podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
RybyRyby
TuńczykTuńczyk
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
9
Nori furikake to japońska mieszanka przyprawowa, która zawiera wodorosty morskie i nasiona sezamu. najczęściej zawiera ryż, zupy, makarony i jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
FurikakeFurikake
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
MakaronyMakarony
JajkoJajko
NoriNori
RyżRyż
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia24
Magazyn