Noga jagnięca z czosnkiem i ziołami
Noga jagnięciny z czosnkiem i ziołami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 3,07 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 37g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 231 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać sól, liście rozmarynu, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Noga Jagnięca Z Czosnkiem I Ziołami, Grecka jagnięcina z ziołami i czosnkiem, oraz Pieczona noga jagnięca z czosnkiem i ziołami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 325ºF. Nie usuwaj upadłego (papierowego pokrycia) z jagnięciny. Zrobić 10 lub 12 małych szczelin w jagnięcinę z końcówką noża. Włóż kawałki czosnku do szczelin.
Pozostałe składniki wymieszać, natrzeć na jagnięcinę.
Ułożyć jagnięcinę, grubą stroną do góry, na półce w płytkiej patelni do pieczenia. Włóż termometr do mięsa, aby wskazówka znajdowała się w środku najgrubszej części jagnięciny i nie dotykała kości ani nie spoczywała w tłuszczu. Nie dodawać wody.
Pieczenie odkryte do pożądanej doneness: dla średnio rzadkich, 1 godzina 40 minut do 2 godzin 5 minut lub aż termometr czyta 140ºF; dla średnich, 2 godziny 5 minut do 2 godzin 30 minut lub aż termometr czyta 155ºf.
Przykryć baranka namiotem z folii aluminiowej i odstawić 15 do 20 minut. Temperatura będzie nadal wzrastać o 5ºF (do 145ºf dla średnio rzadkich; do 160º dla średnich), a jagnięcina będzie łatwiejsza do rzeźbienia w sokach.