Noc Ajerkoniak Streusel Coffee Cake
Nocne ciasto kawowe z ajerkoniakiem Streusel może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 277 kalorii. Ten przepis służy 15 i kosztuje 41 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, masło, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Torcik kawowy z ajerkoniakiem na noc z glazurą Nog, Torcik Kawowy Żurawinowo-Ajerkoniasty Na Noc, oraz Nocne Maślane Ciasto Kawowe Streusel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dno tylko z patelni prostokątnej, 13x9x2 cale, ze skracaniem.
W małej misce, wymieszać wszystkie składniki polewy Streusel z widelcem, aż crumbly; odstawić.
W dużej misce, beat 1 Puchar cukru granulowanego i 1/2 Puchar masła z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, lub wymieszać z łyżką. Ubić w 1 szklance ajerkoniaku, kwaśną śmietanę, ekstrakt z rumu i jajka do wymieszania. Wymieszać 2 1/2 szklanki mąki, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól.
Posypać Streusel polewa na ciasto. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 8 godzin.
Rozgrzać piekarnik do 177°. odsłonić patelnię; piec 35 do 40 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Fajne 20 minut.
W małej misce, wymieszać wszystkie składniki glazury ajerkoniak aż gładkie i wystarczająco cienkie, aby mżawka.
Mżawka nad ciastem kawowym. W przypadku porcji pokrój na 5 rzędów po 3 rzędy.