No-Bake Lime Chiffon Pie
No-Bake Lime Chiffon Pie wymaga około 2 godziny i 20 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 258 kalorii. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka żelatyny, kolor żywności, chłodnym bitej polewy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Jest to niedrogi przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 22%, co nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to No-Bake Lime Chiffon Pie, Cytrynowy Placek Szyfonowy, oraz Deser Z Szyfonu Limonkowego.
Instrukcje
W rondlu 1-quart, umieścić sok z limonki; posypać żelatyną.
Odstawić na 1 minutę, aby zmiękczyć.
Podgrzać na średnim ogniu około 2 minut, mieszając od czasu do czasu, aż żelatyna się rozpuści.
Zdjąć z ognia; lekko ostudzić. Wymieszać ze skórką z limonki.
W średniej misce wymieszaj mleko skondensowane i barwniki spożywcze. Wymieszać z sokiem z limonki. Używając gumowej szpatułki, złóż wszystkie, ale 1/4 filiżanki ubitej polewy.
Rozłóż w cieście, wygładzając wierzch. Okładka; przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny lub do firmy.
Przed podaniem udekoruj ciasto pozostałą 1/4 szklanki ubitej polewy i plasterkami limonki.