Niesamowity Sos Z Białych Małży
Niesamowity biały sos małży może być tylko sos, którego szukasz. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 647 kalorii, 16G białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Allrecipes MA 263 fanów. Jeśli masz małże, czosnek, pół na pół śmietana, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 76%. Spróbuj Linguini z sosem z białych Małży, Linguine z sosem z białych Małży, oraz Linguine z sosem z białych Małży dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i płatki czerwonej papryki i gotować ciągle mieszając, aż cebula będzie miękka.
Dodaj czosnek i gotuj przez kilka minut, aż będzie pachnący.
Wlać zarezerwowany sok z małży i gotować na małym ogniu przez 10 minut.
Stopniowo mieszać pół i pół śmietany na patelni i gotować przez kolejne 20 minut, ale nie gotować. W tym czasie lubię przygotowywać mój linguine i chleb czosnkowy.
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodaj makaron linguine, i gotować przez 8 do 10 protokół, aż al dente.
Dodaj małże do sosu, i gotować, aż małże są ogrzewane przez, lub staną się trudne i żucia.
Zdjąć z ognia i podawać na makaronie linguine. Na wierzch posypać startym parmezanem.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.