Niedzielny poranek Chilaquiles
Niedzielne poranne chilaquiles wymaga około 25 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis zawiera 828 kalorii, 22 g białka i 45 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 osobom. Za 2,2 dolara za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Ten przepis z Allrecipes wymaga zielonej cebuli, masła, czterech serów i sosu enchilada. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 52%. Niedzielne poranne płatki owsiane, niedzielne poranne pączki i niedzielne poranne pączki są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozpuść masło na dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Dodawaj jajka, po 1 na raz, na patelnię, pozostawiając odstęp między jajkami; posypać pieprzem. Gotuj 4 do 5 minut. lub do momentu, aż białka i żółtka się zetną.
Usuń jajka z patelni; odłożyć na bok.
Na tej samej patelni rozgrzej olej.
Dodaj chipsy tortilla; gotować 5 do 8 minut. lub do złotego koloru, często mieszając.
Dodaj cebulę; gotować i mieszać 1 min.
Dodaj sos enchilada i 1/2 szklanki sera; lekko wymieszać. Na wierzch połóż jajka i pozostały ser.
Umieść patelnię, 6 cali od ognia; smaż 2 do 3 min. lub do czasu, aż ser się roztopi. Posyp kolendrą i awokado.