Niedzielny Brunch: Pączki Z Maślanki Glazurowanej

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc daj niedzielny Brunch: pączki z maślanki glazurowanej. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 211 kalorii. Ten przepis służy 13. Jeśli masz cukier, olej z orzeszków ziemnych, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 85 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pączki Z Maślanki Klonowej Szkliwione, Niedzielny Brunch: Ciasto Ananasowe Do Góry Nogami, oraz Niedzielny Brunch: Ciasto Z Cukrem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić razem maślankę, jajko, żółtka i olej z pestek winogron lub rzepaku. Przesiać 2 szklanki mąki do innej miski (lub po prostu umieścić go w misce i puch ją trzepaczką).
W misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie wiosła, połączyć pozostałe 1 3/4 szklanki mąki, cukier granulowany, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, cynamon, gałka muszkatołowa, sól i skórka z cytryny.
Wymieszać na niskiej prędkości, aby połączyć.
Dodać mieszaninę maślanki i kontynuować mieszanie tylko do momentu, gdy ciasto się połączy.
Wyjmij miskę z miksera i użyj szpatułki delikatnie złożyć w 2 szklanki mąki odstawić. Ciasto będzie bardzo lepkie.
Przełożyć ciasto na arkusz papieru woskowanego lub pergaminowego o wymiarach 12 x 14 cali. Umieść drugi arkusz papieru na wierzchu i rozwałkuj ciasto między papierem do owalu 8 x 10 cali o grubości 3/4 cala.
Wyłożyć ciasto, jeszcze między arkusze papieru, na blasze do pieczenia i zamrozić, aż będzie wystarczająco twarde do cięcia, około 30 minut.
Wyjmij ciasto z zamrażarki i usuń górną kartkę papieru. Odkurz ciasto mąką i wymień papier. Odwróć ciasto i usuń i wyrzuć dolną kartkę papieru (która jest teraz na górze). Teraz ciasto jest poluzowane z papieru i powinno być łatwe do cięcia.
Lekko pokryć blachę do pieczenia nieprzywierającym sprayem do gotowania lub przetrzeć papierowym ręcznikiem zanurzonym w oleju rzepakowym.
Wyciąć pączki za pomocą mąki 3-calowy okrągły nóż.
Wytnij 1-calowe centra (użyłem noża, ponieważ nie mam tak małego noża; to był ból szyi, ale wykonałem zadanie).
Przenieść pączki do przygotowanej blachy do pieczenia. Ponownie zwinąć resztki i powtórzyć, aby w sumie 13 pączków i 13 otworów. Przykryć folią i schłodzić w lodówce przez co najmniej 30 minut lub do 1 dnia. (Jeśli ciasto robi się przed smażeniem, doprowadzić je do temperatury pokojowej. Eksperymentowałem również z zamrażaniem ciasta, owiniętego pergaminem, w tym momencie i rozmrażaniem całkowicie przed smażeniem; powstałe pączki były doskonałe,ale bardzo trudno było podważyć rozmrożone ciasto z pergaminu. Powinienem przenieść zamrożone pączki na wysmarowaną blachę do pieczenia, pokrytą folią i rozmrożoną w lodówce.)
Tuż przed smażeniem przygotuj glazurę, ubijając cukier cukierniczy i 1/4 szklanki gorącej wody; użyj miski wystarczająco szerokiej, aby zanurzyć pączka. Przygotuj talerz wyłożony papierowym ręcznikiem do opróżniania pączków i miej miskę z glazurą czekającą obok stojaka ustawionego na blasze do pieczenia (aby złapać kapanie).
W dużej patelni wysokiej jednostronnej lub szerokim garnku (używam mojego 5-quart holenderski piekarnik), rozgrzać 2 cale oleju nad średnim wysokim płomieniem, aż zarejestruje 191° na termometrze cukierków lub smażenia. Smażyć pączki 3 na raz, aż złoty kolor będzie brązowy, około 3 minut, ostrożnie obracając je odpieniaczem drutu lub łyżką szczelinową w połowie. Dostosowałem ciepło, aby utrzymać temperaturę między 365 a 375, gdy groziło przekroczenie 38
Użyj skimmera, aby usunąć pączki do papierowego ręcznika wyłożonego płytkę do drenażu na sekundę i natychmiast zanurzyć jedną stronę każdego pączka w glazurze.
Umieścić pączki, glazury stronie do góry, na stojaku; Niech ustawić, aż do zestawów glazury, o 3 protokół.
Smaż otwory na pączki 1 minutę na partię.
Spuścić, glazury, i niech zestaw.
Pączki i otwory podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej w dniu, w którym są smażone.