Niedzielny Brunch: Niemiecki Naleśnik Jabłkowy
Niedzielny Brunch: Niemiecki naleśnik jabłkowy może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 315 kalorii, 9g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 76 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jeśli masz mąkę, jajka, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Niedzielny Brunch: Naleśniki Z Jabłkami, Niedzielny Brunch: tarta z bekonem i jabłkami, oraz Niemiecki Naleśnik Jabłkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Wlać roztopione masło w talerzu ciasta i płaszcz dno.
Posyp talerz ciasta brązowym cukrem i cynamonem, a następnie ułóż plasterki jabłka na wierzchu.
Piec, aż jabłka lekko zmiękną, około 10 minut.
W międzyczasie ubij jajka i mleko w dużej misce.
Dodaj mąkę, sól, proszek do pieczenia i cukier i ubijaj, aż się połączą.
Ciasto zalać zmiękczonymi jabłkami i piec od 25 do 45 minut, w zależności od wielkości patelni i grubości naleśnika. Naleśnik powinien być nadęty i jasnobrązowy kolor.