Niedzielny Brunch: naleśniki z mąki kukurydzianej z miodem, solą i pękniętym czarnym pieprzem

Niedzielny Brunch: naleśniki z mąki kukurydzianej z miodem, solą i pękniętym czarnym pieprzem mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 326 kalorii, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 69 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka sody oczyszczonej, ziarna kukurydzy, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Niedzielny Brunch: Naleśniki Brzoskwiniowe, Niedzielny Brunch: Naleśniki Z Jabłkami, oraz Niedzielny Brunch: Placki Z Masłem Pomarańczowym I Kaszą Gryczaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz mąkę kukurydzianą i miód w żaroodpornej misce, zagotuj wodę i dodaj do miodu / mieszanki mączki kukurydzianej. Przykryć i odstawić na dziesięć minut.
Wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną i sól do połączenia. W osobnym pojemniku ubij razem jajko i mleko. Gdy mieszanina mąki kukurydzianej usiadła przez dziesięć minut, połącz mokre i suche składniki i złóż zmiękczoną mąkę kukurydzianą.
Dodać żądaną ilość zamrożonych ziaren kukurydzy.
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Roztopić 1/2 łyżki masła na patelni i dodać 3 łyżki ciasta na każdy naleśnik (upewnij się, że pozostawić miejsce na rozłożenie). Kiedy pojawiają się bąbelki, naleśnik jest gotowy do odwrócenia. Powtarzaj z pozostałym cieście, aż wszystkie naleśniki są ugotowane.
Naleśniki te podawać z mżawką miodu, popękanym czarnym pieprzem i grubą solą morską.