Niedzielna Kolacja: Jambalaya
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Niedzielna Kolacja: Jambalaya może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.58 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 489 kalorii. 86 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, seler, krewetki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać biały ryż można śledzić to danie główne z Budyń Ryżowy Pieczony jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Niedzielna Kolacja: Pierogi, Niedzielna Kolacja: Kulebyaka, oraz Niedzielna Kolacja Kanapki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Patelnię rozgrzać na średnim ogniu i dodać kiełbasę, rozbijając ją na małe kawałki drewnianą łyżką. Gdy kiełbasa jest rumiane i gotowane przez, o 5 protokół, usunąć i odstawić.
Dodaj cebulę, czosnek, seler i pieprz na gorącej patelni i gotować, aż tylko zacznie zmiękać, o 3 protokół.
Dodaj gotowaną kiełbasę, ryż, pomidory, bulion z kurczaka, paprykę (jeśli używasz), sól i okra. Przykryj pokrywką i gotuj, aż płyn prawie się wchłonie, a ryż jest prawie ugotowany, około 17 minut.
Dodaj krewetki i kontynuować gotowanie, aż ciecz jest w pełni wchłonięta, i krewetki są różowe.
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Cajun świetnie komponuje się z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Salneval Albarino z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
![Salneval Albarino]()
Salneval Albarino
Jasny słomkowy kolor, nos tego Albariño jest uwodzicielski z miodem, gruszką i tropikalnymi owocami i niewielkim składnikiem mineralnym. Jest pikantny i pikantny z cytrusowymi i kwiatowymi smakami w ustach, ale jednocześnie jest okrągły i miękki time.It doskonale komponuje się ze świeżymi owocami morza i skorupiakami; jest idealnym dodatkiem do słonej, pikantnej kuchni azjatyckiej; a także świetnie nadaje się jako wino koktajlowe. Prawdziwie żądni przygód miłośnicy jedzenia zadziwią i zainspirują swoich przyjaciół, serwując go z nieprawdopodobnym, ale fantastycznym połączeniem tradycyjnych żeberek z grilla ze słodkim, lekko pikantnym sosem pomidorowym.