Nie: Duże muszle ze szpinakiem i ricottą
Nie: Duże muszle ze szpinakiem i ricottą mogą być dobrym przepisem na poszerzenie zestawu przepisów na danie główne. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 2,16 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 30 g białka, 33 g tłuszczu i łącznie 776 kalorii. Jeśli masz pod ręką wodę na makaron, mozzarellę, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 62%, to danie jest solidne. Duże muszle nadziewane szpinakiem i ricottą, duże muszle nadziewane serem i szpinakiem oraz duże muszle ze szparagami, szynką prosciutto, serem ricotta i sosem z trzech serów są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym garnku zagotuj mocno osoloną wodę na dużym ogniu.
Dodać makaron i gotować według wskazówek producenta.
Odcedź i zachowaj około 3/4 szklanki wody z makaronu.
Umieść garnek z powrotem na płycie kuchennej na średnim ogniu.
Do garnka wrzucamy makaron, mieszamy z serem ricotta i natką pietruszki.
Dodaj zarezerwowaną wodę z makaronu i oliwki, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Zdjąć z ognia i wymieszać z parmezanem i dużą łyżką oliwy z oliwek.
Przełóż do miski lub półmiska i natychmiast podawaj z opcjonalnymi dodatkami.