New England Apple Cheddar Galette

New England Apple Cheddar Galette
New England Apple Cheddar Galette jest lacto ovo vegetarian przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 376 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 84 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka mąki uniwersalnej, gotowanie jabłek, natychmiastowa tapioka) i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Apple Cheddar Galette, Ziemniaczana Galette z Cheddar Crust, oraz Galette z kurczaka z serem Cheddar-tymianek.

Instrukcje

1
Wyrobić ciasto
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z CiastaCiasto Z Ciasta
2
Masło pokroić w kostkę. W dużej misce ubić razem mąkę, sól i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Na mąkę posypać kostkami masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
4
Użyj czystych rąk, aby zgnieść mąkę i masło razem, rozbijając masło na mniejsze kawałki, aż mieszanina przypomina raczej Kudłaty Gruboziarnisty posiłek z kilkoma kawałkami masła wielkości grochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
5
Dodać śmietanę i kilka łyżek drobno startego ostrego sera cheddar i mieszać widelcem, aż włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry Ser CheddarOstry Ser Cheddar
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
6
Zbierz mieszaninę rękami i uformuj piłkę. Uformuj piłkę w dysk.
7
Posypać odrobiną mąki, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez co najmniej 30 minut i do dnia do przodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
8
Przygotuj galette
9
Obierz, rdzeń, ćwiartki jabłek, umieść w wodzie z sokiem z cytryny: Rozgrzej piekarnik do 205°C (400 ° f). Przygotuj dużą miskę do połowy wypełnioną wodą. Wyciśnij do niego sok z połowy cytryny (i włóż wyciśniętą cytrynę, jeśli chcesz). Obieraj, ćwiartuj i rdzeń jabłka i umieść w zakwaszonej wodzie podczas pracy, aby jabłka nie odbarwiały się.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąZ Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
1
Usuń ćwiartki jabłka z wody. Pokrój każdą ćwiartkę jabłka na 4 lub 5 plastrów, wzdłuż, około 1/4 cala do 3/8 cala grubości w najszerszym końcu. Włożyć plasterki jabłka do zakwaszonej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2
Odcedzić plastry jabłka, posypać syropem klonowym, cynamonem, tapioką, skórką: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Minute TapiocaMinute Tapioca
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Dodatkowe Jabłko OpcjonalnieDodatkowe Jabłko Opcjonalnie
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
3
Odcedzić plasterki jabłka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
4
Umieść plasterki jabłka z powrotem w pustej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Posypać syropem klonowym i cynamonem i delikatnie wrzucić tak, że plasterki jabłka są lekko pokryte obu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Dodatkowe Jabłko OpcjonalnieDodatkowe Jabłko Opcjonalnie
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
6
Dodaj minutową tapiokę i skórkę z cytryny. Delikatnie rzuć jeszcze raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Minute TapiocaMinute Tapioca
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
7
Rozwałkować ciasto, przenieść na wyłożoną blachę do pieczenia: na czystej, lekko posypanej mąką, płaskiej powierzchni, umieścić krążek ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
8
Rozwałkuj wałkiem do ciasta na równą grubość i około 14 cali szerokości. Delikatnie przesuń rozwałkowane ciasto na wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z CiastaCiasto Z Ciasta
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej
9
Ułóż plasterki jabłek na cieście: zaczynając od 2 cali od obwodu okrągłego ciasta, ułóż plasterki jabłek obok siebie, w okrągły wzór, wypełniając okrąg. W porządku, jeśli niektóre plasterki jabłka trochę się pokrywają.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
10
Posypać serem, brzegi złożyć w plisy: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
11
Wierzch jabłek posypać startym serem cheddar. Delikatnie złożyć ciasto na plasterki jabłka, tworząc plisy z ciasta co kilka centymetrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniony Ser CheddarRozdrobniony Ser Cheddar
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
1
Umieść jajko w małej misce z łyżeczką wody, ubijaj widelcem lub trzepaczką, aż będzie gładkie. Użyj szczotki do ciasta, aby umyć jajko na odsłoniętej granicy ciasta (nie kładź na jabłka, tylko ciasto). 
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Posypać umytą skórkę jajka gruboziarnistym cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GruboziarnistyCukier Gruboziarnisty
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
(Keebler)(Keebler)
1
Piec przez 10 do 15 minut (aż zacznie brązowieć) w temperaturze 205°C (400°f). Następnie obniżyć temperaturę do 191° (190°C) i piec przez 15 do 20 minut więcej, aż jabłka są gotowane przez i skórka jest ładnie rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąZ Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
2
Ostudzić, aż lekko ogrzeje się przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn