Nektarynowa Tarta Tatin
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj nektarynki Tarte Tatin. Ten przepis służy 10 i kosztuje 95 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 285 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Mieszanka masła, ekstrakt waniliowy, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Brzoskwiniowo-Nektarynowa Tarta Tatin, Tarte Tatin o Smaku herbacianym (Tarte Tatin Au Thé), oraz Tarte Tatin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przeciąć 1 nektarynę na pół. Ćwiartka 1 nektaryna połowa i pozostałe 6 nektaryny.
Połącz cukier, wodę i sok w 12-calowej patelni ze stali nierdzewnej. Gotować przez 2 minuty lub aż cukier będzie złoty (nie mieszać).
Zdjąć z ognia; wymieszać z masłem i wanilią.
Umieścić pół nektarynki, ściąć bok w dół, w środku mieszaniny cukru; ułożyć ćwiartki nektarynki, ściąć bok w dół, wokół środka. Przywrócić patelnię do średniego ciepła. Gotować przez 10 minut lub aż mieszanina cukru będzie bąbelkowa (nie mieszać).
Wyjąć z ognia; odstawić 3 minuty.
Rozwałkuj ciasto na 12-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni.
Umieść ciasto nad mieszaniną nektarynową, dopasowując ciasto między nektarynami i patelnią.
Piec w 425 przez 15 minut lub do lekko rumiane.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić przez 10 minut. Ostrożnie odwróć tartę na talerz.