Naszym ulubionym sposobem na pieczenie indyka może być właśnie przystawka, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 867 kalorii, 95g białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na 2,37 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę, chleb kukurydziany-farsz kiełbasowy, indyk i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Mój ulubiony głęboko smażony indyk {i nawet nie lubię indyka!}, Ulubiona Pieczeń Garnkowa, oraz Rodzinny Ulubiony Pieczony Kurczak.
Instrukcje
1
Dzień przed podaniem przygotuj bulion podrobowy (odstaw wątrobę do innego użycia).
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Wątroba
2
Umieść wszystkie składniki bulionu w ciężkim rondlu i dodaj wodę, aby tylko przykryć. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż podroby będą miękkie, odtłuszczając pianę, która unosi się na powierzchnię, około 1 godziny. Odcedzić bulion na misce, zastrzegając podroby, karkówka z indyka i grzbiety z kurczaka; wyrzucić warzywa. Powinieneś mieć około 3 szklanki bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Indycze Szyje
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Kiedy jest wystarczająco chłodny do obsługi, rozdrobnij mięso z szyi indyka i pleców kurczaka, odrzucając wszelką skórę. Podroby drobno posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Indycze Szyje
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Wymieszać mięso i podroby razem, przykryć, i przechowywać w lodówce aż potrzebne.
5
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
W dniu serwowania przygotuj indyka: dobrze spłucz indyka wewnątrz i na zewnątrz, i osusz go papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
7
Usunąć nadmiar tłuszczu.
8
Wyciśnij pomarańczowe połówki wewnątrz ciała i jam szyi.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe
9
Zagłębienia posypać papryką, solą i pieprzem. Wypchaj ubytki luźno farszem, używając około 3 filiżanek na szyję i 8 filiżanek na ciało. Zamknij sznurowadłami z indyka lub szyj zamkniętą dużą igłą i ciężką nicią. Związać nogi razem ze sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Uncje Płynu świeżej Wody
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Rzeźniczy
10
Indyka natrzeć masłem i posypać papryką, solą i pieprzem.
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
11
Włożyć indyka, pierś do góry, na stelażu w dużej patelni żaroodpornej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
12
Wlać 2 szklanki zarezerwowanego bulionu podrobowego na dno patelni i przykryć indyka luźno folią aluminiową. Przykryć pozostały bulion i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
Smażone Krewetki, Obrane
13
Indyka wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
14
Wyjmij folię i piecz indyka, fastrygując sokami z patelni co 30 minut, przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
Smażone Krewetki, Obrane
15
Podnieś temperaturę piekarnika do 177° i piecz, aż termometr do natychmiastowego odczytu włożony w najgrubszą część uda odczyta180, kolejne 1 do 1 godziny. Temperatura w najgłębszej części piersi powinna wynosić160. soki powinny być jasne, gdy udo zostanie ukłute małym ostrym nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
1 żółty Owocowy Roll-up
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
16
Wyjmij indyka, połóż go na talerzu i pozostaw na około 20 minut, luźno przykryty folią aluminiową. Rezerwy soki na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
Smażone Krewetki, Obrane
17
Wyjmij farsz z ubytków ciała i szyi i przykryj go folią aluminiową, aby utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
1
Rozgrzej soki z patelni na patelni na średnim ogniu, skrobając wszystkie brązowe kawałki na dnie patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2
Wlać soki przez separator sosu, aby usunąć tłuszcz, lub odtłuścić tłuszcz metalową łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
3
Do miarki wlać odtłuszczone soki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
4
. Masło rozpuścić w ciężkim rondlu na średnim ogniu.
Ubić mąkę i kontynuować ubijanie, aż lekko się zarumieni, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Stale ubijając, powoli wlać 2 szklanki zastrzeżonych soków z patelni i kontynuować ubijanie, aż będzie gładka. Doprowadzić sos do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średnio niskiego i dodać Maderę, tymianek, sól, pieprz, natkę pietruszki i zarezerwowaną mieszaninę podrobów (z Kroku 2). Dusić, mieszając, aż sos zgęstnieje, o 10 protokół. Jeśli wolisz cieńszy sos, dodaj więcej pozostałych 1 szklanek bulionu podrobowego, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Dostosuj przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Madera
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Smażone Krewetki, Obrane
7
Przenieś sos do sosjerki.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SOS Łódź
8
. Przedstaw indyka przed wyrzeźbieniem go. Ułóż rzeźbione mięso na dużym ozdobnym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
9
Udekorować świeżą szałwią i podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Szałwia
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki