Nantucket Homar Chowder
Nantucket Homar Chowder wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Na $2.4 za porcję, dostaniesz zupę, która serwuje 12. Jedna porcja zawiera 230 kalorii, 6G białka, oraz 16G tłuszczu. Jeśli masz szczypiorek, ziemniaki, ogony homara i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 23%. Spróbuj Nantucket Homar Chowder, Red Lobster® Nantucket Pieczony Dorsz, oraz Zupa Z Homara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w holenderskim piekarniku 6-quart na średnim ogniu.
Ubić mąkę na gładką masę. Stopniowo ubijaj w bulionie i winie. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 20 protokół.
W międzyczasie, wyciąć górną i dolną skorupę homara wzdłuż środka. Ostrożnie oddzielić połówki muszli i delikatnie wyciągnąć mięso homara w 1 kawałku z muszli.
Połówki muszli przeciąć na pół w poprzek i dodać do bulionu.
Mięso pokroić na pół wzdłuż, a następnie pokroić w poprzek na kawałki wielkości kęsa. Przechowywać mięso w lodówce.
Gdy mieszanina muszli gotuje się na wolnym ogniu 20 minut, dodać kukurydzę, ziemniaki, sól i pieprz cayenne. Powrót mieszaniny do wrzenia, zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 12 minut.
Usunąć pociski i wyrzucić.
Dodaj mięso homara, szczypiorek i estragon do mieszaniny bulionu; dusić 6 protokół. Wymieszać śmietanę i gotować 2 minuty lub do całkowitego ogrzania.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Chablis i Chardonnay to świetny wybór dla homarów. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Możesz spróbować Louis Jadot Chablis Les Clos Grand Cru. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 70 dolarów za butelkę.
Louis Jadot Chablis Les Clos Grand Cru
7" klimatów " można nazwać Grand Cru w Chablis: Preuses, Bougros, Les Clos, Grenouilles, Blanchot, Valmur i Vaudésir. Wszystkie te winnice znajdują się po prawej stronie rzeki Le Serein, na wzgórzu. Sytuacja ta nadaje winu mocnego i pełnego charakteru.Gwiazda jasna o srebrzystej obręczy. To wino pochodzi z winogron uprawianych w klimacie zorientowanym na południe i południowy zachód, położonym w największym Grand Cru Chablis, Les Clos. Oferuje bardzo dojrzały nos żółtych mięsistych owoców pestkowych, zwłaszcza brzoskwiń, z nutą moreli. Jest to złożone wino z hojnością i dużą ilością dojrzałych owoców, dobrym odczuciem w ustach i wspaniałym wykończeniem.