Naleśniki z cebulką i imbirem
Naleśniki z cebulką i imbirem to bezmleczne poranny posiłek. Ten przepis służy 18 i kosztuje 17 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 84 kalorie, 2G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Mieszanka soli koszernej, olej canolan, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Naleśniki Scallion z sosem imbirowym, Naleśniki Scallion, oraz Naleśniki z cebulką i jajkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Do ciasta naleśnikowego: przesiać mąkę tortową, mąkę uniwersalną i sól na średniej misce. Wymieszaj olej rzepakowy i wrzącą wodę. Użyj rąk do pracy ciasta do gładkiej kuli. Powinno być dość mocne. Jeśli nie, wymieszaj dodatkową mąkę. Obróć ciasto na płaską powierzchnię i spłaszczyć go dłonią do około 1 cala grubości. Owinąć w folię i pozostawić do odpoczynku w lodówce podczas przygotowywania opatrunku i podgrzewania oleju.
Do vinaigrette: w średniej misce, ubić razem sos sojowy, olej sezamowy, ocet winny czerwony, imbir i czosnek. Smak przypraw.
Rozwałkować ciasto: lekko posmarować płaską powierzchnię i podzielić ciasto na cztery części. Użyj wałka do ciasta, aby rozwinąć pierwszy kawałek. Gdy około 1/4 cala grubości, posypać szalotki i złożyć ciasto na pół tak szalotki są ukryte wewnątrz.
Rolka cienka ponownie i pokroić na okrągłe za pomocą szklanki (lub okrągłej foremki do ciastek) o średnicy około 2 cali.
Przenieść rund do blachy do pieczenia wyposażone w pergaminie papieru.
Gotować i podawać: w dużej patelni saute rozgrzać 1/4 cala oleju rzepakowego. Przygotuj blachę do pieczenia wyposażoną w ręcznik kuchenny, aby osuszyć naleśniki podczas gotowania. Gdy olej dymi tak lekko, użyj szczypiec lub łyżki, aby obniżyć kilka rund do oleju. Smażyć przez minutę z jednej strony, a następnie z drugiej strony. Użyj szczelinowej łyżki lub metalowej szpatułki, aby usunąć naleśniki i osuszyć je na ręczniku kuchennym.
Posypać Pozostałe szalotki i podawać z dressingiem na boku do zanurzenia. Alternatywnie, skropić sos na naleśniki.