Naleśniki Ravadosa z nadzieniem ze słodkich ziemniaków i kminku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki,więc spróbuj naleśników Ravadosa ze słodkimi ziemniakami i kminkiem. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 533 kalorie, 6G białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.53 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną kolendrę, kolendrę, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Placki ziemniaczane z mąką z ciecierzycy grochowej, kolendrą i kminkiem, Sam ' s Perogies Sweet Potato Filling, oraz Przyprawiony Hummus Ze Słodkich Ziemniaków I Frytki Z Kminku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 4-calowa Patelnia żeliwna
Mąkę ryżową i sól przesiać do miski i zrobić dobrze w środku.
Ubić razem mleko kokosowe, jajko, cukier, imbir i olej sezamowy.
Wlać mieszaninę jaj do studni w mące i wymieszać, aby utworzyć gładkie ciasto. Odstawić ciasto na bok, aby odpocząć na 10 minut przed gotowaniem.
W żeliwnej patelni rozgrzać 1/2 łyżeczki klarowanego masła na średnim ogniu. Chochla 1-uncja ciasta na patelnię. Gotować, aż brzegi zaczną chrupać. Odwróć Ravadosa na brązową górną stronę.
Rozwałkuj część słodkiego ziemniaka i kminku w Ravadosie i zawiąż kawałkiem zielonej cebuli. Powtórz z pozostałym ciasto.
Gotować słodkie ziemniaki we wrzącej osolonej wodzie, aż tylko gotowane przez, o 10 protokół.
Odcedzić i odstawić do dużej miski. Roztopić niesolone masło na dużej patelni.
Podsmażyć cebulę na złoty kolor, o 5 protokół.
Połącz kminek, chili, czosnek, imbir, mieloną kolendrę, nasiona gorczycy i kurkumę i wymieszaj z cebulą i gotuj przez 1 minutę.
Dodać mieszaninę cebuli do słodkich ziemniaków i dobrze wymieszać. Wymieszać posiekaną kolendrę i sok z cytryny. Doprawić koszerną solą.