Naleśniki kukurydziane z figami i gruszkami

Naleśniki kukurydziane z figami i gruszkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj naleśników z mąki kukurydzianej z figami i gruszkami. Ten przepis służy 4. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 544 kalorie, 8G białka, oraz 38 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka mąki, jajko, śmietana, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Naleśniki Z Mąki Kukurydzianej, Pieczone gruszki waniliowe z figami, oraz Naleśniki kukurydziane z Ricottanem i szynką.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozłóż pistacje na małej blasze do pieczenia; tosty, rzucając od czasu do czasu, aż pachnące, 6-8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Ostudzić, następnie grubo posiekać; odstawić.
4
W międzyczasie ubić jajko, mleko, mąkę, mąkę kukurydzianą, cukier, wanilię, sól i 1/4 szklanki śmietany w średniej misce, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
WaniliaWanilia
KremKrem
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Rozgrzać patelnię 10 " nonstick na średnim ogniu. Lekko płaszcz patelni z masłem i dodać 3 łyżki ciasta, wirując na pokrycie dna patelni. Gotuj, niezakłócony, aż krawędzie staną się złote, a środek zacznie się nadmuchiwać, około 2 minut. Używając żaroodpornej gumowej szpatułki, poluzuj krawędzie, a następnie palcami Odwróć krepę i gotuj, aż dno wyschnie i ustawi się, około 30 sekund dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka
6
Przenieść na talerz. Powtórz z pozostałym cieście, patelnia powłoka z masłem między naleśnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
NaleśnikiNaleśniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Ubić Pozostałe 1 szklanki śmietany do miękkich szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
8
Naleśniki podawać złożone, posypane bitą śmietaną, gruszkami, figami i pistacjami i skropione miodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
NaleśnikiNaleśniki
MiódMiód
GruszkaGruszka
FigiFigi
9
W porcji: 450 kalorii, 32 g tłuszczu, 4 g błonnika
10
Bon Appétit
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Magazyn