Naleśniki Czekoladowe
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy poranny posiłek, więc dać czekoladowe naleśniki spróbować. Ten przepis służy 15. Jedna porcja zawiera 153 kalorie, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka kakao w proszku, mleko, soda oczyszczona i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Chocolate Lovers Pumpkin Fudge Brownie Pancakes with Chocolate Kahlua Sauce, Naleśniki czekoladowe - niskowęglowodanowe i bezglutenowe, oraz Test Czekoladowego Mleka {: Czekoladowe Naleśniki Jedwabne}.
Instrukcje
W dużej misce, przesiać razem mąkę, kakao, cukier, proszek do pieczenia, sól, i soda oczyszczona. W średniej misce, ubić jajka, roztopione masło i mleko.
Wlać płynne składniki do suchego i delikatnie wymieszać, aż ciasto będzie tylko zwilżone(pojawią się grudki).
Roztopić mały kawałek masła w dużej patelni non-stick na średnim ogniu. Drop 2 czubate łyżki ciasta w gorącej patelni i rozprzestrzeniać się na 2 1/2 calowy dysk. Krążki kosmiczne oddalone od siebie o 2 cale. Gotować, aż pęcherzyki tworzą się na całej górze, o 30 sekund. Używając żaroodpornej, nieprzywierającej szpatułki, ostrożnie odwróć naleśnik i nadal gotuj, aż skończysz, od 15 do 30 sekund więcej.
W małym rondlu podgrzać mleko do gotowania na wolnym ogniu.
Dodać czekoladę i ubijać na gładką masę.