Nalewki żurawinowo-pomarańczowe
Przepis na likier żurawinowo-pomarańczowy można przygotować w około 15 minut . Ten przepis pozwala na przygotowanie 6 porcji, każda o wartości 218 kalorii , 4 g białka i 4 g tłuszczu . Za 1,27 USD za porcję przepis ten pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako niedroga przystawka. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka cynamonu, gałązek mięty, jogurtu greckiego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z oceną spoonacular wynoszącą 0% , to danie można ulepszyć. Podobne przepisy to Niemieckie ciasto cytrynowe z żurawiną, znane również jako żurawinowe zitronenkuchen , Żurawinowe i pomarańczowe żeberka i żurawinowy chleb bananowy .
Instrukcje
W małym rondelku wymieszaj sos żurawinowy, laskę cynamonu i anyż gwiazdkowy. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 2 minuty, stale mieszając. Dodaj likier. Odstaw do ostygnięcia; wyrzuć laskę cynamonu i anyż gwiazdkowy.
W małej misce ubij jogurt, serek śmietankowy i miód, aż się połączą. Podziel na sześć kieliszków do shotów lub kordiałów. Na wierzchu ułóż schłodzoną mieszankę żurawinową. Pozostały sos zachowaj do innego wykorzystania.
Udekoruj gałązkami mięty.